דילוג לתוכן הראשי

מתכוננים לחג פסח? קבלו מבחר מתכונים לחג

 מתכונים לחג הפסח

באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק







פריטטת מצות וירקות. מתכון לפסח של רינת צדוק בשיתוף עם סולתם. צילום גל בן זאב 


פריטטת מצות וירקות באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק

חומרים:

2 כפות שמן זית

5  ביצים

4 מצות

חצי כוס מים 

חצי צרור אספרגוס

1 זוקיני 

כוס תרד

פלפל צ'ילי

3 גבעולי בצל ירוק

2 גבעולי זעתר

2 כפות שומשום

½ כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס


הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

חותכים את האספרגוס לשניים, קוצצים את הירוקים

קולפים פרוסות דקות של זוקיני בעזרת קולפן 

מרסקים את המצות לחתיכות גסות

טורפים את הביצים, מוסיפים חצי כוס מים, ירוקים, אספרגוס, מצות ומערבבים

מתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי

מחממים שמן זית בסיר, יוצקים את התערובת, מסדרים את רצועות הזוקיני.

מפזרים מעט שומשום וזעתר לקישוט 

מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 דקות

מכניסים לתנור לעוד 3-4 דקות לקבלת גוון זהוב.




דגים ממולאים בעשבים באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק


מתכון לדגים ממולאים בעשבים של רינת צדוק עם סדרת טריו סוטאז נירוסטה מט צילום גל בן זאב


חומרים:

2 יח׳ דג לברק 

3 כפות שמן זית

150 גרם שעועית ירוקה

150 גרם שעועית ירוקה רחבה

לימון חתוך לפרוסות דקות

צ'ילי ירוק

10 שיני שום שלמות בקליפתם

8-10 עלי גפן 

חצי צרור פטרוזיליה


פסטו עלי גפן

4 שיני שום 2 2 גבעולי שום ירוק

ֿ15 יח׳ עלי גפן טריים

¼ כוס שמן זית

בצל סגול בינוני קצוץ

¼ צרור פטרוזיליה קצוצה

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ מלח


הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות

הכנת פסטו עלי גפן.

קוצצים את כל המרכיבים יחד, מערבבים עם שמן זית.

(ניתן לקצוץ במעבד מזון)

חולטים את עלי הגפן במים רותחים 30 שניות ומעבירים למי קרח.

חורצים את הדגים בצורה אלכסונית 3-4 פסים.

ממלאים את הדגים בפסטו עלי גפן ומורחים אותם בפסטו.

מסדרים פרוסות לימון דקות מעל.

עוטפים את הדגים בעלי גפן, מורחים בשמן זית


מניחים בסיר: שמן זית,  שיני שום שלמות, צ'ילי פרוס

מזהיבים קלות, מניחים את השעועיות ומקפיצים 2 דקות.

מניחים את הדגים, מכסים במכסה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות

מסירים את המכסה וצולים 5 דקות.


 


קישואים ממולאים באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק


מתכון לקישואים של רינת צדוק עם סדרת מינרל סטון סוטאז של סולתם. צילום גל בן זאב 

חומרים:

3 כפות שמן זית

12  קישואים קטנים

לימון חתוך לפרוסות דקות

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

5 שיני שום פרוסות

2 פלפל צ'ילי אדום יבש

2 ענפי טימין

ענף מרווה

ענף אורגנו

פלפל שחור גרוס

מלח ים


למילוי:

2 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

כוס אורז בסמטי שטוף היטב

 כוס עדשים שחורות ( מושרות 6 שעות)

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית בהרט

כוס וחצי מים חמים


הכנה:

מרוקנים את הקישואים מתוכן.

יוצקים שמן זית, מסדרים פרוסות לימון, פרוסות עגבניה, שום פרוס.

מפזרים מלח פלפל.


הכנת המלית:

שוטפים היטב את האורז

מזהיבים קלות בצל בשמן זית, מוסיפים שום קצוץ

מוסיפים את העדשים ומערבבים, מוסיפים אורז מסונן, בהרט, מלח, ופלפל

מבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית, יוצקים כוס מים ומערבבים.

מניחים בצד לקירור.

מילוי ובישול הממולאים:

מחממים תנור ל-185 מעלות

ממלאים את הקישואים ומניחים בסיר בתוך הסיר, מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות

במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.

מכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את המכסה ואופים על 5 דקות לקבלת גוון זהוב.



עוגת קוקוס, שקדים ותותים באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק







מתכון לעוגת קוקוס, שקדים ותותים של רינת צדוק עם סדרת ריצ סטון של סולתם. צילום גל בן זאב



חומרים:

200 שקד טחון

50 גרם קוקוס טחון

180 גרם סוכר קנים

4 ביצים

כפית אבקת אפייה

חצי כפית מחית וניל

60 שמן זית 

60 חמאת קקאו

קורט מלח


לקישוט:

200 גרם תותים

אבקת סוכר

סירופ:

50 סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי

100 מים

חצי כפית גרידת לימון


הכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות

בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח.

טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל.

מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.

יוצקים לסיר משומן 

אופים כ-30 דקות

כשהעוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.


מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור.


לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.

חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה

בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.

בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.

ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.








תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...