דילוג לתוכן הראשי

חברת "תבואות" מציעה לחג הפסח קמח שקדים כשר לפסח, נהדר להכנת מגוון מאפים, עוגות, עוגיות, גרנולה ועוד

 חברת "תבואות" מציעה לחג הפסח קמח שקדים כשר לפסח, נהדר להכנת מגוון מאפים, עוגות, עוגיות, גרנולה ועוד

 

כמדי שנה מציעה "תבואות" מבחר מוצרים אורגניים וטבעיים כשרים לחג ובהם סוגים שונים של קמחים, אורז, קטניות, אגוזים ועוד


עוגיות שהכנתי מקמח שקדים 

 

חברת "תבואות" (משנת 2007), המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה להכין לחג הפסח מגוון נהדר של מאפים, עוגות, עוגיות ועוד – מקמח שקדים טבעי, כשר לפסח. הקמח מכיל אך ורק שקד קלוף טחון, ללא כל תוספות או חומרים מלאכותיים. 


קמח שקדים טבעי הוא אחד הקמחים המצוינים שיש. הטעם שיש למאפים הנעשים עם קמח שקדים שונה וטעים מאד. אני משתמשת בקמח להכנת עוגיות והקמח של "תבואות" היה מצוין והעוגיות יצאו טעימות מאד. ממליצה בחום להכנת מאפים שונים.


תבואות - קמח שקד קלוף. צילום - אייל גרניט


כמדי שנה, מציעה תבואות לקהל שוחרי הבריאות מבחר מוצרים אורגניים וטבעיים כשרים לפסח ובהם מגוון קמחים (אפונה, כוסמת, טף, טפיוקה, שקדים, עדשים אדומות, חומוס, אורז מלא ועוד); אורז אדום אורגני, אורז בסמטי מלא אוורגני, קינואה טריו אורגנית, כוסמת אורגנית, צימוקים אורגניים, משמשים אורגניים, אגוזי לוז אורגנים, סוכר קוקוס אורגני, חומוס אורגני, סילאן, דבש אורגני, מולסה  שחורה אורגנית, חומץ תפוחים אורגני, פולי קקאו גרוס נא אורגני, צ'ייה, שום כתוש אורגני ועוד.


לאחר הפתיחה יש לשמור סגור, במקרר.

כשר פרווה, כשר לפסח בהשגחת הרבנות הראשית בית שמש.


מחיר: 19.90 ש"ח לאריזה במשקל 250 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע, חנויות מובחרות ברחבי הארץ ואתרים מתמחים. 

 

"תבואות" מציעה מתכון לעוגיות שקדים איטלקיות (ריצ'יארלי)

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

עוגיות השקדים הללו הן אחד מסמלי העיר סיינה שבטוסקנה, אם כי הן אלתור או גלגול של המרציפן המקורי, המזרח תיכוני.





עוגיות מקמח שקדים צילום מנה: pixabay


מצרכים


250 גרם קמח שקדים של "תבואות"
2 חלבונים
קורט מלח
1 + 1/4 כוס סוכר 

1/2 חצי כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
גרידה מלימון אחד 

100 גרם אבקת סוכר

** גיוון: גרידת תפוז במקום גרידת לימון



אופן ההכנה


  • לערבב קמח שקדים וגרידת לימון בקערה

  • בקערה נפרדת להקציף חלבונים וקורט מלח כ-2 דקות, עד שנוצר קצף רך

  • בהדרגה, להוסיף 1 כוס סוכר ולהקציף 4 – 5 דקות, עד ליצירת קצף יציב וגמיש (לא נוקשה)

  • להוסיף את תמצית הווניל ולערבב בעדינות

  • להוסיף את הקצפת שנוצרה לקמח השקדים ולקפל בעדינות, עד שמתקבלת בלילה סמיכה

  • לקרר במקרר 3 שעות (רצוי לילה)

  • לחמם תנור מראש ל-170 מעלות

  • לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, ולפזר מעליו 1/4 כוס סוכר

  • בעזרת כף, להניח בתבנית תלוליות מהבלילה במרחק של כ-4 ס"מ אחת מהשנייה ולשטח מעט. לפזר על כל תלולית מעט אבקת סוכר

  • לאפות כ-17 דקות: 

* למרקם רך מעט במרכז וקריספי מבחוץ - יש להוציא את העוגיות כשהן מעט רכות (הן מתקשות עוד כשהן מצטננות לגמרי) 

* למרקם פריך לגמרי – לאפות כ-20 דקות (להשגיח שלא ישחימו מדי)

  • להוציא מהתנור ולפדר באבקת סוכר

  • לצנן לפחות שעה


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...