דילוג לתוכן הראשי

 טחנת "קמח הארץ" מציעה קמח מעולה להכנת פיצה ופוקאצ'ה


קמח הארץ - קמח פיצה ופוקאצ'ה. צילום - משה פילברג

הכירו את הקמח המשובח להכנת פיצות ופוקצ'ות. אנחנו הכנו בבית 2 תבניות של פיצה שאהבו מאד. מתכון בהמשך.

טחנת "קמח הארץ", המתמחה בקמחי איכות, מציעה קמח לפיצה ופוקאצ'ה באיכות מעולה, עשיר במיוחד בחלבון ובגלוטן. הקמח יוצר בצק חזק, גמיש, רך ובעל מרקם וטעם עשירים, והוא מתאים במיוחד להכנת פיצות ופוקאצ'ות. 

מתכון להכנת פיצה

המצרכים הם ל-2 תבניות תנור גדול

מצרכים לבצק הפיצה:

1 ק"ג קמח להכנת פיצה או פוקצ'ה של קמח הארץ

50 גרם שמרים יבשים

 ½ כוס שמן זית

1 כפית סוכר
1 כפית מלח

2 כוסות מים פושרים

חומרים לרוטב

4 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 קופסה (200 גרם) עגבניות מרוסקות

1 קופסת רסק עגבניות 50 גר

1 כף בזיליקום ואורגנו  חתוכים דק. אם אין טרי אפשר יבש.

 מלח ופלפל שחור

גבינה- כ-200 ג'' גבינת מוצרלה מגוררת בתוספת גבינות נוספות עזות טעם. 

תוספות לפיצה-

אנשובי

פטריות

זיתים שחורים או ירוקים

פרוסות אננס

בצל פרוס

גבינת עיזים

אופן ההכנה:
1. לתוך קערה מכניסים את הקמח, שמרים, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים באיטיות את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע. בערך עשר דקות של לישה.
2. לאחר הלישה מכסים את הבצק למשך כחצי שעה ונותנים לו לתפוח. מחלקים את הבצק לשניים.
3. מרדדים את הבצק ומעבירים ל- 2 תבניות אפיה גדולות

4. בסיר קטן מחממים את שמן הזית, מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, מוסיפים את השום, מלח ופלפל ונותנים לרוטב להתבשל מספר דקות.
5. מורחים על הבצק שהעברנו לתבנית את הרוטב ומפזרים את הגבינה המגוררת, את הבזיליקום והאורגנו ואת התוספות שבחרנו. ממתינים כרבע שעה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר חמש דקות מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים כעשרים דקות עד שלושים דקות, תלוי בתנור.

זהו. אפשר להתנפל.


הקמח כשר בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב רובין והרבנות הראשית לישראל. 

מחיר: 10 ש"ח לאריזה של 1 ק"ג.

ניתן להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ (רשימת חנויות באתר), ולהזמין באתר הטחנה  https://www.kemah-haaretz.co.il/


***

"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, הטחנה נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן MOLINO (מולינו) הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע לאופים בכל הרמות.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...