דילוג לתוכן הראשי

תוכנית הקיימות של נסקפה: המשך סיוע לחקלאים ואריזה מתחשבת בסביבה

 תוכנית הקיימות של נסקפה: המשך סיוע לחקלאים ואריזה מתחשבת בסביבה



נסקפה הוא אחד ממותגי הקפה הפופולאריים בעולם - אחת מכל שבע כוסות קפה בעולם היא של המותג נסקפה. תחת המותג נסקפה בישראל נכללים מגוון מותגים כגון: נסקפה טייסטרס צ'ויס - מותג הקפה הנמס המוביל בישראל: נסקפה רד מאג; נסקפה גולד; נסקפה קפוצ'ינו ועוד.


חקלאי קפה רבים חיים בחוסר ודאות היות שהגידולים שלהם והכנסתם הנובעת מהם נמצאים בסכנה קבועה. לפני כעשר שנים, השיקה נסקפה תכנית לשיפור חיי החקלאים בחוות הקפה. התכנית סייעה בשיפור הכנסות החקלאים והפחיתה את ההשפעה הסביבתית של חוות הקפה והמפעלים. כמו כן, הגבירה את הרווחה של קהילות כפריות במדינות גידול הקפה. 

נסקפה השקיעה בתכנית 350 מיליון פרנק שוויצרי מאז הקמתה. 


על סמך ההתקדמות המשמעותית בפעילות זו במהלך העשור האחרון, נסטלה התחייבה השבוע להגדיל את מאמצי הקיימות שלה: 

עד שנת 2025, נסקפה מתחייבת לייצר קפה שעומד ב-100% אחריות סביבתית וממקורות בני קיימא. כמו כן, נסקפה מתחייבת להפחית את פליטת הפחמן במקורות הקפה ובמהלך ייצור הקפה ולקדם מעבר לשימוש באריזות מתחשבות בסביבה. 


באמצעות יישום תכנית נסקפה מאז 2010, נסטלה השיגה את הדברים הבאים:

  • נכון לעכשיו, 75% ממוצרי נסקפה עומדים באחריות סביבתית. בשנת 2020, רכשה נסקפה יותר מ-649,000 טון קפה שעומד באחריות הסביבתית. 

  • הפצה של 235 מיליון צמחי קפה גבוהים ועמידים למחלות, דבר שתרם לשיפוץ של כמעט 120,000 דונם של חוות קפה ברחבי העולם.

  • פיתוח והוצאה לאור של 15 זנים חדשים של פולי קפה ערביקה ורובוסטה בחמש מדינות: מקסיקו, קולומביה, אקוודור, פיליפינים ותאילנד. 

  • העברה של יותר מ-900,000 אימונים לחקלאים בנושא של שיטות עבודה חקלאיות טובות יותר במטרה לייעל את התפוקה והעלויות וכן, לשפר את האיכות ולהפחית את טביעת האצבע הסביבתית באמצעות שיטות השקיה יעילות או טכניקות גיזום.

  • העצמה של יותר מ-10,000 נשים וחקלאים צעירים באמצעות תוכניות מנהיגות והכשרה בנושא תכנון כלכלי למשק הבית.

  • חיזוק הכישורים העסקיים של יותר מ-10,000 איכרים עם התמקדות באוריינות פיננסית ויזמות.

נסטלה תפרסם עד סוף 2021 מפת דרכים חדשה להמשך תוכנית הקיימות של נסקפה, ותמשיך לפעול באופן נמרץ לקידום הקיימות בעולם הקפה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...