דילוג לתוכן הראשי

"תבואות" מזמינה אתכם ליהנות מפוזילי איטלקי אמיתי, העשוי מסמולינה אורגנית מחיטת דורום מלאה + מתכונים לפשטידה ופסטה גבינות


 

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מזמינה אתכם ליהנות מפוזילי איטלקי אמיתי העשוי מסמולינה אורגנית מחיטת דורום מלאה.

 


תבואות - פסטה מקמח דורום מלא אורגני. צילום - אייל קרן

לדברי בתיה אלימלך, דיאטנית סוכרת, קמח דורום מלא עשוי מטחינת גרעין החיטה כולו, שבנבט שלו ובקליפתו מצויים מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים. "בהשוואה לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט יותר ומספקת אנרגיה לזמן ארוך יותר). מאחר ופסטה מחיטת דורום מלאה משביעה יותר מפסטה רגילה וגם עשירה יותר בסיבים תזונתיים, היא עשויה למתן את קצב ספיגת הפחמימות למחזור הדם - כחלק מתפריט מאוזן ומותאם אישית", היא מסבירה ומוסיפה שהפסטה גם מכילה ויטמינים מקבוצה B, חלבון ומינרלים ובהם סידן, ברזל, אשלגן וסלניום. 

בנוסף לכל אלה - הפסטה של תבואות עשויה מחיטת דורום שגדלה באופן אורגני, ללא שימוש בדשנים וכימיקלים מזיקים. 

 

הפסטה ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים. כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K

מחיר: 8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. 

 

אני הכנתי מנת פסטה וגבינה נהדרת וטעימה והמתכון בהמשך.

 


 

"תבואות" ממליצה: מתכון לפשטידה מפוזילי אורגני מקמח דורום מלא עם גבינה מעושנת, בולגרית ומוצרלה, ברוטב בשאמל

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

 

חומרים:

1 חבילה של פוזילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)

200 גרם גבינה צהובה מעושנת, מגוררת

200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

פירורי לחם (כמה כפות, לפיזור בתחתית התבנית – תלוי בגודלה)

מעט שמן זית

תבנית מרובעת או מלבנית

 

לרוטב בשאמל:

75 גרם חמאה

3 כפות קמח רגיל

2 כוסות חלב

פלפל שחור לפי הטעם

אגוז מוסקט לפי הטעם

מלח הימלאיה דק של "תבואות", לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  • לחמם תנור ל – 185 מעלות
  • לבשל את הפסטה "אל דנטה", עפ"י ההוראות

 

בשאמל:

  • לשים בסיר (רצוי בקלחת – סיר עם ידית אחת ארוכה, בה נוח לאחוז) את החמאה. לחמם על חום נמוך עד להמסה. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף חלב ולערבב בעדינות
  • לתבל  במלח, פלפל ואגוז מוסקט ולהחזיר לאש. להמשיך לערבב כל הזמן. תוך דקות ספורות הרוטב יתעבה ויסמיך. לכבות את האש. לתקן תיבול

 

הרכבת הפשטידה:

  • לערבב בקערה את הגבינות. להוציא 1/2 - 3/4 כוס ולשמור בצד
  • להוסיף את הפסטה לקערת הגבינות. לערבב ולתקן תיבול לפי הצורך
  • לשמן תבנית במעט שמן זית ולפזר פירורי לחם מעל, כך שיכסו את התבנית בשכבה דקיקה. לשפוך פנימה את תערובת הגבינות והפוזילי, ולשטח
  • לשפוך מעל את רוטב הבשאמל
  • לפזר מעל את שארית תערובת הגבינות
  • לאפות 20- 25 דקות, עד להזהבה. להימנע מייבוש הפשטידה

 

פשטידת פוזילי עם גבינות. צילום - FREEPIK

פסטה בשמן זית, פרורי לחם וגבינה בולגרית

מצרכים

1 חבילת פסטה- אני השתמשתי בפסטה פוזילי של "תבואות"

2 כפות עגבניות מיובשות

4 שיני שום קצוצות דק דק

4 כפות פרורי לחם

3 כפות בזיליקום קצוץ דק

4 כפות שמן זית

100 גרם גבינה בולגרית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה במים- על כל 100 גרם פסטה 1 ליטר מים. אני מוסיפה גם כף מלח למי הבישול. יש לבשל לדרגת אל דנטה. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית, מוסיפים שום, עגבניות מיובשות, פרורי לחם ומערבבים. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים עד שכל הפסטה מצופה בתערובת הפירורים, העגבניות והשום. מוציאים לקערה, מפזרים את הבזיליקום, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומפוררים מעל את הגבינה הבולגרית. מגישים מיד.

בתיאבון.

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...