"תבואות" מזמינה אתכם ליהנות מפוזילי איטלקי אמיתי, העשוי מסמולינה אורגנית מחיטת דורום מלאה + מתכונים לפשטידה ופסטה גבינות
חברת
"תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מזמינה אתכם ליהנות
מפוזילי איטלקי אמיתי העשוי מסמולינה אורגנית מחיטת דורום מלאה.
תבואות - פסטה מקמח דורום מלא אורגני. צילום - אייל קרן
לדברי בתיה
אלימלך, דיאטנית סוכרת, קמח דורום מלא עשוי מטחינת גרעין החיטה כולו, שבנבט
שלו ובקליפתו מצויים מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים. "בהשוואה
לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט יותר ומספקת
אנרגיה לזמן ארוך יותר). מאחר ופסטה מחיטת דורום מלאה משביעה יותר מפסטה רגילה וגם
עשירה יותר בסיבים תזונתיים, היא עשויה למתן את קצב ספיגת הפחמימות למחזור הדם -
כחלק מתפריט מאוזן ומותאם אישית", היא מסבירה ומוסיפה שהפסטה גם מכילה
ויטמינים מקבוצה B, חלבון ומינרלים ובהם סידן, ברזל, אשלגן
וסלניום.
בנוסף
לכל אלה - הפסטה של תבואות עשויה מחיטת דורום שגדלה באופן אורגני, ללא שימוש
בדשנים וכימיקלים מזיקים.
הפסטה
ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים. כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת
ארגון STAR-K.
מחיר:
8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע
ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
אני
הכנתי מנת פסטה וגבינה נהדרת וטעימה והמתכון בהמשך.
"תבואות"
ממליצה: מתכון לפשטידה מפוזילי אורגני מקמח דורום מלא עם גבינה מעושנת, בולגרית
ומוצרלה, ברוטב בשאמל
באדיבות
המתכונאית אריקה לוי
חומרים:
1
חבילה של פוזילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)
200 גרם
גבינה צהובה מעושנת, מגוררת
200 גרם
גבינת מוצרלה, מגוררת
200 גרם
גבינה בולגרית, מפוררת
פירורי
לחם (כמה כפות, לפיזור בתחתית התבנית – תלוי בגודלה)
מעט שמן
זית
תבנית מרובעת
או מלבנית
לרוטב
בשאמל:
75
גרם חמאה
3 כפות
קמח רגיל
2 כוסות
חלב
פלפל
שחור לפי הטעם
אגוז
מוסקט לפי הטעם
מלח
הימלאיה דק של "תבואות", לפי הטעם
אופן
ההכנה:
- לחמם תנור ל – 185 מעלות
- לבשל את הפסטה "אל דנטה",
עפ"י ההוראות
בשאמל:
- לשים בסיר (רצוי בקלחת – סיר עם ידית
אחת ארוכה, בה נוח לאחוז) את החמאה. לחמם על חום נמוך עד להמסה. להוסיף את
הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף חלב ולערבב בעדינות
- לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט
ולהחזיר לאש. להמשיך לערבב כל הזמן. תוך דקות ספורות הרוטב יתעבה ויסמיך.
לכבות את האש. לתקן תיבול
הרכבת
הפשטידה:
- לערבב בקערה את הגבינות. להוציא 1/2 -
3/4 כוס ולשמור בצד
- להוסיף את הפסטה לקערת הגבינות. לערבב
ולתקן תיבול לפי הצורך
- לשמן תבנית במעט שמן זית ולפזר פירורי
לחם מעל, כך שיכסו את התבנית בשכבה דקיקה. לשפוך פנימה את תערובת הגבינות
והפוזילי, ולשטח
- לשפוך מעל את רוטב הבשאמל
- לפזר מעל את שארית תערובת הגבינות
- לאפות 20- 25 דקות, עד להזהבה. להימנע
מייבוש הפשטידה
פסטה בשמן זית, פרורי
לחם וגבינה בולגרית
מצרכים
1 חבילת
פסטה- אני השתמשתי בפסטה פוזילי של "תבואות"
2 כפות
עגבניות מיובשות
4 שיני
שום קצוצות דק דק
4 כפות
פרורי לחם
3 כפות
בזיליקום קצוץ דק
4 כפות
שמן זית
100
גרם גבינה בולגרית
מלח
פלפל
שחור גרוס
אופן
ההכנה
מבשלים
את הפסטה במים- על כל 100 גרם פסטה 1 ליטר מים. אני מוסיפה גם כף מלח למי הבישול.
יש לבשל לדרגת אל דנטה. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית, מוסיפים שום, עגבניות
מיובשות, פרורי לחם ומערבבים. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים עד שכל הפסטה
מצופה בתערובת הפירורים, העגבניות והשום. מוציאים לקערה, מפזרים את הבזיליקום,
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומפוררים מעל את הגבינה הבולגרית. מגישים מיד.
בתיאבון.




תגובות
הוסף רשומת תגובה