אצלנו בבית אוהבים מאד טחינה. בכל ארוחה תמצאו אצלנו סלט טחינה שמשתלב מצויין עם הקבבים, ההמבורגרים ושאר המאכלים. וגם לקינוחים אני לא פעם משתמשת בטחינה.
אנחנו משתמשים בטחינה אורגנית רגילה ומלאה מתוצרת "אחוה"
בעלת הערכים התזונתיים והבריאותיים מהגבוהים בקטגוריה- עשירה בסידן, ברזל וסיבים
תזונתיים וללא תוספת מלח.
הפעם, הכנתי עוגיות טחינה שוקולד בעלות מתיקות מתונה, טעימות להפליא,
נחטפות וקלות להכנה.
תיהנו מהעוגיות.
מתכון:
מצרכים
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
3 כפות סוכר חום
1 כוס קמח תופח
¾ כוס טחינה אורגנית רגילה של 'אחוה'
3 כפות קקאו
4 כפות מים
אופן
ההכנה
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את החמאה, השוקולד, הסוכר
והמים. מכבים
את האש. מוסיפים
לסיר את הטחינה והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים
באיטיות את הקמח ומערבבים עד שאין גושים והעיסה חלקה.
מצפים 2 תבניות
אפייה בנייר אפייה ובעזרת 2 כפיות לוקחים מעט מהעיסה ומניחים על התבנית. אין מה לדאוג לצורה- העוגייה תתפח ותקבל צורה יפה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים ל- 20 דקות ועד 25 דקות. אני קישטתי כל עוגייה
בצימוק מצופה קקאו. ניתן
לקשט בשוקולד צ'יפס, במטבעות שוקולד, בשומשום, קוקוס- מה שבא לכם.
בתיאבון
תגובות
הוסף רשומת תגובה