דילוג לתוכן הראשי

חברת "נפטון" מציגה "סחוג ירוק חריף אש" + מתכון לטוסט תימני עם סחוג

 איך אומרים: סחוג או זחוק?

האמת, לא משנה... העיקר שיהיה חריף: "נפטון" מציגה "סחוג ירוק חריף אש", שמתאים לכל מאכל, לכל עדה, לכל ארוחה ולכל יום!




איך אומרים: סחוג או זחוק? האמת היא שזה לא באמת משנה, כי העיקר הוא שיהיה חריף! "נפטון" (משנת 1990) מציגה "סחוג ירוק חריף אש", שמתאים לכל מאכל, לכל עדה, לכל ארוחה ולכל יום! 

הסחוג ילך מצוין עם כל דבר: ספגטי עם שמן זית, עוף בתנור, טוסט, מיונז, בתוך המרק ובקיצור – חגיגה לכל מי שאוהב פיקנטי וחריף. ולא פחות חשוב: הסחוג משתדך נפלא לכל מה שתכניסו בפיתה: חומוס, טחינה, גבינה צהובה, גבינה לבנה, ירקות, טונה, נקניק ועוד. וכדי לוודא שלא תפספסו עם הפיתה (או שבדיוק נגמרה לכם), מצורף קישור לסרטון בו היוטיובר המצוין ביג דן מראה איך מכינים בבית בקלות פיתות טריות.

נפטון - סחוג ירוק חריף אש. צילום - מיכאל כץ

הממרח הנהדר מכיל פלפל ירוק חריף וכבוש, שמן קנולה, תבלינים, סוכר, מלח ועשבי תיבול והוא ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטמט. יש לערבב לפני השימוש ולשמור במקום קריר ויבש.

כשרות פרווה מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.

מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח לצנצנת במשקל 180 גרם.

להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

אנחנו בחרנו להוסיף את הסחוג לתבשיל בשר וירקות שורש. חששתי קצת מהחריפות ולכן הוספתי כפית אחת בלבד לקדרה ולכן החריפות היתה מתונה וגם מי שלא נלהב לחריף נהנה מהמנה. למי שאוהב חריפות בעוצמה גבוהה אמליץ להוסיף כף גדושה. בכל אופן, אין ספק שהוספת הסחוג משדרגת את המנה ומוסיפה לה פיקנטיות וטעם.



"נפטון" מציעה ליהנות מטוסט תימני אסלי, עם סחוג

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

טוסט תימני עם סחוג. צילום - PEXELS

מצרכים: 

1 פיתה (מתכון וקישור לפיתות ביתיות מצויינות של היוטיובר ביג דן, בהמשך)

1/4 – 1 כפית "סחוג ירוק חריף אש"  של "נפטון" (תלוי בחריפות שרוצים)

2 – 4 כפיות רסק עגבניות מקופסת שימורים 22BX

2 – 3 פרוסות גבינה צהובה

1.5 כפות מיונז או חמאה רכה

עלים של תרד (בייבי), ארוגולה (רוקט) או גרגיר הנחלים

אופן ההכנה:

  • למרוח את הפיתה במיונז או חמאה. למרוח מעל רסק עגבניות

  • למרוח על הרסק סחוג

  • להניח מעל גבינה צהובה

  • לפזר מעט עלים של ירק

  • להניח את הפיתה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לצלות בתנור חם עד שהגבינה נמסה. אפשר להכין גם בטוסטר לחיצה: להניח את הפיתה בנייר אפייה, ולטסטר עד שהגבינה נמסה

  • להגיש שלם, חצוי או חתוך למשולשים

** גיוון: אפשר להוסיף לפיתה רצועות דקות או קוביות קטנות של: זיתים, עגבנייה, פטריות, פלפל, בצל חי או מטוגן, חצילים מטוגנים, קישואים צלויים, בטטה צלויה ועוד


מתכון לפיתה במחבת של היוטיובר BigDen, מתוך "תוכנית הבישול שלי"

https://www.youtube.com/watch?v=3BoddDe3R7Q

המצרכים:

3 כוסות קמח ב-2 קערות: בקערה אחת 2 כוסות ובקערה השנייה – 1 כוס)

2 כפות שמן זית

1/2 כף מלח 

1 כוס מים חמימים (1/2 כוס מים רותחים שעורבבו עם 1/2 כוס מים מהברז)

2 כפיות שמרים יבשים

מעט שמן זית

מעט קמח לרידוד

אופן ההכנה:

  • בקערת מקסר לשים את השמרים, המים וכוס אחת של קמח

  • לערבב במטרפה עד לקבלת תערובת נוזלית

  • לכסות במגבת ל-10 – 15 דקות (על התערובת להכפיל את נפחה ולהיות סמיכה יותר)

  • להוסיף שמן זית ומלח, ולערבב במטרפה

  • להעביר למיקסר ולערבב עם וו לישה במהירות נמוכה, תוך כדי הוספת שתי כוסות הקמח. לערבל 6-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, גמיש, אחיד ומבריק, שנפרד בקלות מדפנות הקערה

  • להוציא את הבצק ולכדרר לכדור גדול באמצעות קיפול צדדיו פנימה (ראו בסרטון). לשמן את הקערה במעט שמן זית ולהניח מעל את כדור הבצק. להפוך את הכדור ולהוסיף עוד מעט שמן כך שהוא יהיה משומן מכל צדדיו

  • לכסות במגבת ולהניח להתפחה של 1.5- 2 שעות. בזמן זה הבצק יכפיל את נפחו

  • לקמח מעט משטח עבודה. להניח עליו את הכדור, לשטח מעט ולחלק ל-8 משולשים

  • לכדרר כל משולש מספר פעמים תוך קיפול הצדדים פנימה (ראו בסרטון)

  • להניח את 8 הכדורונים על משטח עבודה ולכסותם בניילון נצמד, למשך 1/2 שעה

  • לרדד כל כדורון על משטח עבודה מקומח לפיתה בגודל בינוני, לא דקה מדי

  • לחמם מחבת מתאימה (טפלון/ברזל) לחום בינוני – ללא שמן

  • להניח במחבת פיתה אחת. כאשר יופיעו עליה בועות עדינות – יש להפוך אותה בפעם הראשונה. בערך אחרי דקה, להפוך שוב. אחרי שחוזרים על התהליך 3 – 4 פעמים, הפיתה מתחילה להתנפח – ואז, להפוך לצד השני. סה"כ לכל פיתה 5 – 6 דקות במחבת

  • אם הפיתה מאוד מתנפחת – אפשר ללחוץ עליה בעדינות

  • להניח את הפיתה במגבת עבה ולכסות. להניח מעליה את שאר הפיתות

הערות:

** בצק מושפע מסוג הקמח, ממזג האוויר ועוד ולכן כל בצק מתנהג אחרת: אם נראה שצריך להוסיף לבלילה הראשונית עוד קצת קמח כי הוא מימי מדי – הוסיפו. כנ"ל לגבי הוספת מעט מים, אם נראה שהבלילה סמיכה מדי (ראו את מידת הסמיכות בסרטון)

** להכנה בתנור: לחמם מראש את התנור ל-230 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו). להניח את הפיתוח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כשהתנור חם (אחרי 15 – 20 דקות של חימום), לאפות כמה דקות עד להזהבה, תוך השגחה. לא לשכוח שהפיתה תופחת עוד קצת באפייה!

***

"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד. 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...