דילוג לתוכן הראשי

חגיגה של פעם בשנה לכל המשפחה פריחת עץ הדובדבן בגן הבוטני גבעת רם ירושלים

 חגיגה של פעם בשנה לכל המשפחה 

פריחת עץ הדובדבן 

בגן הבוטני גבעת רם ירושלים

סיור בשביל הדובדבן * טקס תה מסורתי * מהי אדריכלות יפנית ומהי מסורת הסאקורה *אמנות הבונסאי * סדנת אוריגמי * תרבות יפן בסדנאות והדגמות ועוד ועוד



פריחת הדובדבן בגן הבוטני - פברואר 22 צילום צביה אדלר



שבת 19.2.22 ו-26.2.22

הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים נצבע בצבע ורוד של פריחת הדובדבן. 

לחוויית המראה המרהיב המשולב בריח דובדבן הנישא באוויר, מזמין הגן את הקהל הרחב, ילדים ומבוגרים, זוגות ומשפחות, לבקר וליהנות מחגיגה ייחודית של פריחה קסומה ופעילויות לכל המשפחה באירוע של פעם בשנה!

מידי שנה נוהגים היפנים לצאת אל הפארקים, לחוות ולחגוג את פריחת עץ הדובדבן, הנמשכת 10 ימים בלבד. ביפן ממתינים ההמונים שנה שלמה לימי הפריחה המפורסמת, הנקראת "סאקורה". הסאקורה מסמלת את האופי היפה אך חמקמק ובן-חלוף של האביב. 

בגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים תתקיים השנה חגיגת הסאקורה בשיתוף פעולה עם לשכת המסחר ואגודת הידידות ישראל יפן כמיטב המסורת היפנית. 

במסגרת החגיגה: סיורי פריחות מודרכים בשביל הדובדבן ובחממה הטרופית, הרצאות מרתקות, טקס תה מסורתי, מהי נגרות יפנית מסורתית, סדנאות אוריגמי להורים ולילדים, נסיעה חווייתית ברחבי הגן עם רכבת הפרחים (שישי בלבד) ועוד ועוד.

למבקרים בגן מחכה טבע מרהיב וירוק באווירה פסטורלית מאין כמוהה, כמו כן המבקרים מוזמנים לערוך פיקניק משפחתי עצמאי בשטחי הגן.  הפעילות תתקיים בהתאם למזג האוויר והנחיות משרד הבריאות



אירועי פריחת הדובדבן בגן הבוטני צילון צביה אדלר

להלן לוח האירועים:






שבת – 19.2

תרבות יפן ופריחת הדובדבן

10:00-16:00


11:00 - הרצאה -  ד"ר דן שרר - היסטוריון החוקר את יפן הקדם-מודרנית בהרצאה על אומנות הקנדו - "דרך החרב" אומנות לחימה יפנית מסורתית. הקנדו נלמד עם חרבות במבוק ומגן גוף וראש. לאחר ההרצאה תתבצע הדגמה של תורת הלחימה קנדו לקהל הרחב.




סיור "בשביל הדובדבן" 

כל שעה עגולה בין 11:00-15:00  - (11:00, 12:00, 13:00, 14:00)

הסיור יעבור בין עצי הסאקורה (הדובדבן היפני) במהלכו ילמדו המשתתפים כיצד להתבונן על פריחת הדובדבן בדיוק כפי שנעשה ביפן, יכירו את מסורת ארוכת השנים של הסאקורה, ויגלו  דברים חדשים ומפתיעים על העצים היפים, כולל אגדות הסובבות סביב העצים סיפורים נוספים הקשורים בפרי הדובדבן.  

הסיור מיועד לכל המשפחה ונגיש לעגלות וכיסאות גלגלים


סדנת אוריגמי

לאורך היום בעמדת המדריכים 

בסדנא יוכל כל משתתף לבחור בין ארבע צורות שונות וייחודיות של אומנות יפנית עתיקה של קיפולי נייר – אוריגמי, וללמוד כיצד לקפל אותן בהשראת התרבות היפנית ועצי הדובדבן היפניים. בסדנא ילמדו המשתתפים להכין מקיפולי נייר פרחי סאקורה, דגי קוי, עששיות יפניות ועוד. את היצירות לוקחים המשתתפים הביתה.

מגיל 5 ומעלה


סיור "בשביל הדובדבן" 

כל שעה עגולה בין   11:00-15:00  - (11:00, 12:00, 13:00, 14:00)

סביב עצי הסאקורה (הדובדבן היפני) ילמדו המשתתפים להתבונן על פריחת הדובדבן כפי שעושים ביפן, 

יכירו את המסורת ארוכת השנים של הסאקורה, ויגלו  דברים חדשים ומפתיעים על העצים הכה יפים, כולל אגדות 

הסובבות סביב העצים סיפורים נוספים הקשורים בפרי הדובדבן.  

הסיור מיועד לכל המשפחה ונגיש לעגלות וכיסאות גלגלים


עלות: כלול בכרטיס הכניסה לגן.

 ילד/מבוגר 40 ₪, מנויים - חינם, ילדים ירושלמים 20 ₪ בהצגת ת"ז וליווי ההורים.

לפרטים נוספים: הגן הבוטני האוניברסיטאי טל. 02-6794012 ובאתר  https://www.botanic.co.il/

*הפעילות תתקיים בהתאם למזג האוויר והנחיות משרד הבריאות

 

שבת  26.02

תרבות יפן ופריחת הדובדבן

בשעות: 10:00-16:00

10:30 - טקס תה יפני -  הטקס הוא תרגול של שלווה, כבוד, טוהר והרמוניה. שיר ונובויה ימגוצ'י ילמדו את המשתתפים בליווי שקופיות על מהות הקשר בין זן ובודהיזם אל טקס התה והאמנויות המשולבות בו. המשתתפים מוזמנים להדגמה של טקס תה יפני אותנטי בהשתתפות נציגים מהקהל ובליווי הסבר על משמעותו.

12:00 - עופר גרינולד –אמן בונסאי ומנהל אוסף הבונסאי בגן הבוטני יספר למשתתפים את הסיפורים מאחורי העצים המסתוריים ומהי אמנות הבונסאי עתירת הסבלנות והיופי.

'התבוננות על פרחים' - סדנא

לאורך היום בעמדת המדריכים 

חגיגת הסאקורה היא מעין הזדמנות לעצור ולהתבונן בפרחים ומשמעותם וגם לקחת משמעות לחיים שלנו. במהלך הסדנא ילמדו המבקרים כיצד להסתכל על פרחים ולהבחין בחלל שביניהם ועל היופי של הצמח. לפי המסורת היפנית עמידה מול הצמח היא למעשה העמידה מול העצמי.  


"בשביל הדובדבן" 

סיור בכל שעה עגולה בין 11:00-15:00  - (11:00, 12:00, 13:00, 14:00)

הסיור יעבור בין עצי הסאקורה (הדובדבן היפני) במהלכו ילמדו המשתתפים כיצד להתבונן על פריחת הדובדבן בדיוק כפי שנעשה ביפן, יכירו את מסורת ארוכת השנים של הסאקורה, ויגלו  דברים חדשים ומפתיעים על העצים היפים, כולל אגדות הסובבות סביב העצים סיפורים נוספים הקשורים בפרי הדובדבן.  

הסיור מיועד לכל המשפחה ונגיש לעגלות וכיסאות גלגלים


סדנת אוריגמי 

לאורך היום בעמדת המדריכים 

בסדנא יוכל כל משתתף לבחור בין ארבע צורות שונות וייחודיות של אומנות יפנית עתיקה של קיפולי נייר – אוריגמי, וללמוד כיצד לקפל אותן בהשראת התרבות היפנית ועצי הדובדבן היפניים. בסדנא ילמדו המשתתפים להכין מקיפולי נייר פרחי סאקורה, דגי קוי, עששיות יפניות ועוד. את היצירות לוקחים המשתתפים הביתה.

מגיל 5 ומעלה

הגן הבוטני האוניברסיטאי גבעת רם ירושלים

עלות: כלול בכרטיס הכניסה לגן

ילד/מבוגר 40 ₪ | מנויים -חינם | ילדים ירושלמים 20 ₪ בהצגת ת.ז וליווי ההורים. 

לפרטים נוספים: הגן הבוטני האוניברסיטאי טל. 02-6794012 ובאתר https://www.botanic.co.il/


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...