דילוג לתוכן הראשי

חגיגה של פעם בשנה לכל המשפחה פריחת עץ הדובדבן בגן הבוטני גבעת רם ירושלים

 חגיגה של פעם בשנה לכל המשפחה 

פריחת עץ הדובדבן 

בגן הבוטני גבעת רם ירושלים

סיור בשביל הדובדבן * טקס תה מסורתי * מהי אדריכלות יפנית ומהי מסורת הסאקורה *אמנות הבונסאי * סדנת אוריגמי * תרבות יפן בסדנאות והדגמות ועוד ועוד



פריחת הדובדבן בגן הבוטני - פברואר 22 צילום צביה אדלר



שבת 19.2.22 ו-26.2.22

הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים נצבע בצבע ורוד של פריחת הדובדבן. 

לחוויית המראה המרהיב המשולב בריח דובדבן הנישא באוויר, מזמין הגן את הקהל הרחב, ילדים ומבוגרים, זוגות ומשפחות, לבקר וליהנות מחגיגה ייחודית של פריחה קסומה ופעילויות לכל המשפחה באירוע של פעם בשנה!

מידי שנה נוהגים היפנים לצאת אל הפארקים, לחוות ולחגוג את פריחת עץ הדובדבן, הנמשכת 10 ימים בלבד. ביפן ממתינים ההמונים שנה שלמה לימי הפריחה המפורסמת, הנקראת "סאקורה". הסאקורה מסמלת את האופי היפה אך חמקמק ובן-חלוף של האביב. 

בגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים תתקיים השנה חגיגת הסאקורה בשיתוף פעולה עם לשכת המסחר ואגודת הידידות ישראל יפן כמיטב המסורת היפנית. 

במסגרת החגיגה: סיורי פריחות מודרכים בשביל הדובדבן ובחממה הטרופית, הרצאות מרתקות, טקס תה מסורתי, מהי נגרות יפנית מסורתית, סדנאות אוריגמי להורים ולילדים, נסיעה חווייתית ברחבי הגן עם רכבת הפרחים (שישי בלבד) ועוד ועוד.

למבקרים בגן מחכה טבע מרהיב וירוק באווירה פסטורלית מאין כמוהה, כמו כן המבקרים מוזמנים לערוך פיקניק משפחתי עצמאי בשטחי הגן.  הפעילות תתקיים בהתאם למזג האוויר והנחיות משרד הבריאות



אירועי פריחת הדובדבן בגן הבוטני צילון צביה אדלר

להלן לוח האירועים:






שבת – 19.2

תרבות יפן ופריחת הדובדבן

10:00-16:00


11:00 - הרצאה -  ד"ר דן שרר - היסטוריון החוקר את יפן הקדם-מודרנית בהרצאה על אומנות הקנדו - "דרך החרב" אומנות לחימה יפנית מסורתית. הקנדו נלמד עם חרבות במבוק ומגן גוף וראש. לאחר ההרצאה תתבצע הדגמה של תורת הלחימה קנדו לקהל הרחב.




סיור "בשביל הדובדבן" 

כל שעה עגולה בין 11:00-15:00  - (11:00, 12:00, 13:00, 14:00)

הסיור יעבור בין עצי הסאקורה (הדובדבן היפני) במהלכו ילמדו המשתתפים כיצד להתבונן על פריחת הדובדבן בדיוק כפי שנעשה ביפן, יכירו את מסורת ארוכת השנים של הסאקורה, ויגלו  דברים חדשים ומפתיעים על העצים היפים, כולל אגדות הסובבות סביב העצים סיפורים נוספים הקשורים בפרי הדובדבן.  

הסיור מיועד לכל המשפחה ונגיש לעגלות וכיסאות גלגלים


סדנת אוריגמי

לאורך היום בעמדת המדריכים 

בסדנא יוכל כל משתתף לבחור בין ארבע צורות שונות וייחודיות של אומנות יפנית עתיקה של קיפולי נייר – אוריגמי, וללמוד כיצד לקפל אותן בהשראת התרבות היפנית ועצי הדובדבן היפניים. בסדנא ילמדו המשתתפים להכין מקיפולי נייר פרחי סאקורה, דגי קוי, עששיות יפניות ועוד. את היצירות לוקחים המשתתפים הביתה.

מגיל 5 ומעלה


סיור "בשביל הדובדבן" 

כל שעה עגולה בין   11:00-15:00  - (11:00, 12:00, 13:00, 14:00)

סביב עצי הסאקורה (הדובדבן היפני) ילמדו המשתתפים להתבונן על פריחת הדובדבן כפי שעושים ביפן, 

יכירו את המסורת ארוכת השנים של הסאקורה, ויגלו  דברים חדשים ומפתיעים על העצים הכה יפים, כולל אגדות 

הסובבות סביב העצים סיפורים נוספים הקשורים בפרי הדובדבן.  

הסיור מיועד לכל המשפחה ונגיש לעגלות וכיסאות גלגלים


עלות: כלול בכרטיס הכניסה לגן.

 ילד/מבוגר 40 ₪, מנויים - חינם, ילדים ירושלמים 20 ₪ בהצגת ת"ז וליווי ההורים.

לפרטים נוספים: הגן הבוטני האוניברסיטאי טל. 02-6794012 ובאתר  https://www.botanic.co.il/

*הפעילות תתקיים בהתאם למזג האוויר והנחיות משרד הבריאות

 

שבת  26.02

תרבות יפן ופריחת הדובדבן

בשעות: 10:00-16:00

10:30 - טקס תה יפני -  הטקס הוא תרגול של שלווה, כבוד, טוהר והרמוניה. שיר ונובויה ימגוצ'י ילמדו את המשתתפים בליווי שקופיות על מהות הקשר בין זן ובודהיזם אל טקס התה והאמנויות המשולבות בו. המשתתפים מוזמנים להדגמה של טקס תה יפני אותנטי בהשתתפות נציגים מהקהל ובליווי הסבר על משמעותו.

12:00 - עופר גרינולד –אמן בונסאי ומנהל אוסף הבונסאי בגן הבוטני יספר למשתתפים את הסיפורים מאחורי העצים המסתוריים ומהי אמנות הבונסאי עתירת הסבלנות והיופי.

'התבוננות על פרחים' - סדנא

לאורך היום בעמדת המדריכים 

חגיגת הסאקורה היא מעין הזדמנות לעצור ולהתבונן בפרחים ומשמעותם וגם לקחת משמעות לחיים שלנו. במהלך הסדנא ילמדו המבקרים כיצד להסתכל על פרחים ולהבחין בחלל שביניהם ועל היופי של הצמח. לפי המסורת היפנית עמידה מול הצמח היא למעשה העמידה מול העצמי.  


"בשביל הדובדבן" 

סיור בכל שעה עגולה בין 11:00-15:00  - (11:00, 12:00, 13:00, 14:00)

הסיור יעבור בין עצי הסאקורה (הדובדבן היפני) במהלכו ילמדו המשתתפים כיצד להתבונן על פריחת הדובדבן בדיוק כפי שנעשה ביפן, יכירו את מסורת ארוכת השנים של הסאקורה, ויגלו  דברים חדשים ומפתיעים על העצים היפים, כולל אגדות הסובבות סביב העצים סיפורים נוספים הקשורים בפרי הדובדבן.  

הסיור מיועד לכל המשפחה ונגיש לעגלות וכיסאות גלגלים


סדנת אוריגמי 

לאורך היום בעמדת המדריכים 

בסדנא יוכל כל משתתף לבחור בין ארבע צורות שונות וייחודיות של אומנות יפנית עתיקה של קיפולי נייר – אוריגמי, וללמוד כיצד לקפל אותן בהשראת התרבות היפנית ועצי הדובדבן היפניים. בסדנא ילמדו המשתתפים להכין מקיפולי נייר פרחי סאקורה, דגי קוי, עששיות יפניות ועוד. את היצירות לוקחים המשתתפים הביתה.

מגיל 5 ומעלה

הגן הבוטני האוניברסיטאי גבעת רם ירושלים

עלות: כלול בכרטיס הכניסה לגן

ילד/מבוגר 40 ₪ | מנויים -חינם | ילדים ירושלמים 20 ₪ בהצגת ת.ז וליווי ההורים. 

לפרטים נוספים: הגן הבוטני האוניברסיטאי טל. 02-6794012 ובאתר https://www.botanic.co.il/


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...