חוששים להכין קינוחים או מיונז מביצים נאות? לראשונה בארץ: טחנת "קמח הארץ" משיקה אקווהפאבה – תחליף צמחי לקצף ביצים+ מתכון למוס שוקולד
חוששים להכין קינוחים או מיונז מביצים נאות?
לראשונה בארץ: טחנת "קמח הארץ" משיקה אקווהפאבה – תחליף צמחי לקצף ביצים, בקרטונית מזיגה שימושית ונוחה
חוששים להכין קינוחים או מיונז מביצים נאות? טחנת "קמח הארץ" משיקה, לראשונה בארץ, אקווהפאבה - תחליף צמחי וטבעוני להכנת קצף ביצים. אקווהפאבה הם מי הבישול בהם הוכנו קטניות (חומוס, שעועית וכד'), מהם ניתן להכין קצף עשיר ליצירת מרנג, עוגות, קרמבו, מרשמלו, מיונז, מוס, פנקייק, פשטידות ועוד, ללא שימוש בביצים נאות.
קמח הארץ - אקווה פאבה צילום - קמח הארץבטחנה הוחלט לייבא מאיטליה אקווהפאבה (AQUAFABA) במשקל 500 מ"ל נוזל מי חומוס, כמות שוות ערך ל-10 ביצים. לשימוש זמין ונוח, האקוואפאבה בקרטונית מזיגה עם פקק לסגירה חוזרת.
אקווהפאבה. צילום - קמח הארץ
למרות שבמהלך השנים נעשה שימוש במי הבישול של קטניות, האקוואפאבה "הומצא" רק בשנת 2014 כתחליף ייעודי לביצים ולקצף ביצים. המילה עצמה היא הלחם של שתי מילים לטיניות AQUA (מים) ו- FABACEAE (קטניות).
אקווהפאבה אומץ בהתלהבות בידי הקהילה הטבעונית, שלא עושה שימוש בביצים.
הכנתי עם אקווהפאבה מוס שוקולד טעים ביותר.
להלן המתכון
כשר פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
מחיר השקה: 18 ש"ח לקרטונית במשקל 500 מ"ל.
להשיג באתר ובקרוב גם בחנויות טבע וברשתות ברחבי הארץ.
***
"קמח הארץ" היא טחנת קמח ישראלית (מ-2009) בכוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בטחנה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הגרעין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.
הטחנה, עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן "מולינו", הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד.
בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, המשמש גם כמוקד ידע לאופים בכל הרמות, מאחר והוא בודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה