דילוג לתוכן הראשי

חוששים להכין קינוחים או מיונז מביצים נאות? לראשונה בארץ: טחנת "קמח הארץ" משיקה אקווהפאבה – תחליף צמחי לקצף ביצים+ מתכון למוס שוקולד

 חוששים להכין קינוחים או מיונז מביצים נאות?

לראשונה בארץ: טחנת "קמח הארץ" משיקה אקווהפאבה – תחליף צמחי לקצף ביצים, בקרטונית מזיגה שימושית ונוחה 

חוששים להכין קינוחים או מיונז מביצים נאות? טחנת "קמח הארץ" משיקה, לראשונה בארץ, אקווהפאבה - תחליף צמחי וטבעוני להכנת קצף ביצים. אקווהפאבה הם מי הבישול בהם הוכנו קטניות (חומוס, שעועית וכד'), מהם ניתן להכין קצף עשיר ליצירת מרנג, עוגות, קרמבו, מרשמלו, מיונז, מוס, פנקייק, פשטידות ועוד, ללא שימוש בביצים נאות.

קמח הארץ - אקווה פאבה צילום - קמח הארץ

בטחנה הוחלט לייבא מאיטליה אקווהפאבה (AQUAFABA) במשקל 500 מ"ל נוזל מי חומוס, כמות שוות ערך ל-10 ביצים. לשימוש זמין ונוח, האקוואפאבה בקרטונית מזיגה עם פקק לסגירה חוזרת.


אקווהפאבה. צילום - קמח הארץ
אקווהפאבה. צילום - קמח הארץ


למרות שבמהלך השנים נעשה שימוש במי הבישול של קטניות, האקוואפאבה "הומצא" רק בשנת 2014 כתחליף ייעודי לביצים ולקצף ביצים. המילה עצמה היא הלחם של שתי מילים לטיניות AQUA (מים) ו- FABACEAE  (קטניות). 

אקווהפאבה אומץ בהתלהבות בידי הקהילה הטבעונית, שלא עושה שימוש בביצים. 

הכנתי עם אקווהפאבה מוס שוקולד טעים ביותר.

להלן המתכון

חומרים
250 גר' שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
50 גר' חמאה
1/2 קרטונית אקווהפאבה
1 שקית שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל (מאיכות טובה)
1/4 כוס מים חמים.

אופן ההכנה

בקערת זכוכית שמים את החמאה, השוקולד והמים ומכניסים למיקרו להמסה בפולסים קצרים. אני מוציאה כל 10 שניות, מערבבת ומחזירה.
מקציפים את האקווהפאבה+ השמנת המתוקה עם כפית הוניל לקצף יציב  ומקפלים בעדינות אל תוך השוקולד.
מעבירים לקעריות הגשה. (לי זה הספיק ל-6 קעריות. )
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר. 
אפשר גם לאכול חם. 

בתיאבון.






כשר פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.

מחיר השקה: 18 ש"ח לקרטונית במשקל 500 מ"ל.

להשיג באתר ובקרוב גם בחנויות טבע וברשתות ברחבי הארץ.

***

"קמח הארץ" היא טחנת קמח ישראלית (מ-2009) בכוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בטחנה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הגרעין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה. 

הטחנה, עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן "מולינו", הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. 

בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, המשמש גם  כמוקד ידע לאופים בכל הרמות, מאחר והוא בודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים.




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...