דילוג לתוכן הראשי

טחנת "קמח הארץ" מציגה שני קמחי איכות מהסדרה הצרפתית: "קמח צרפתי לקונדיטוריה" ו"קמח צרפתי לבריוש ולמאפי שמרים"+ מתכונים

 חולמים על מאפים צרפתיים? מהיום אפשר להכין בבית!

טחנת "קמח הארץ" מציגה שני קמחי איכות מהסדרה הצרפתית: "קמח צרפתי לקונדיטוריה" ו"קמח צרפתי לבריוש ולמאפי שמרים"




אני לא האופה הכי מצטיינת והאמת? די חוששת ממאפי שמרים אבל כשטחנת "קמח הארץ" מציגה שני קמחי איכות מהסדרה הצרפתית: "קמח צרפתי לקונדיטוריה" ו"קמח צרפתי לבריוש ולמאפי שמרים", בחרתי לנסות ולהכין מאפה לחם שום והתוצאה המצוינת הפתיעה גם אותי וגם את המשפחה. (מתכון בהמשך)

הקמחים מיובאים על ידי "קמח הארץ" מטחנת הקמחMoulins Bourgeois  בצרפת, הפועלת משנת 1895. 

הקמחים כוללים: 


קמח הארץ - קמחים מהסדרה הצרפתית - קמח לבריוש וקמח קונדיטוריה. צילום - קמח הארץ

קמח צרפתי לקונדיטוריהT45 : קמח לבן בהיר ואיכותי, המופק ממרכז גרעין החיטה. דל בגלוטן. הקמח יציב מאוד ובעל מרקם רך והומוגני, תכונות המאפשרות אפייה ברמה הגבוהה ביותר של מאפי קונדיטוריה שונים ובהם עוגות, עוגיות, טארט ועוד.

קמח חיטה T45 למאפי קונדיטוריה. צילום. צילום - קמח הארץ

קמח חיטה צרפתי לבריוש ומאפי שמריםT55 : קמח חיטה לבן, רב תכליתי, עשיר מאוד בחלבון. קמח צרפתי קלאסי האופייני מאוד לעולם האפייה הצרפתי ולמאפים עשירים בחמאה וממרחים כמאפי שמרים, בריוש וכדומה. תכונות הקמח מאפשרות קבלת תוצרים ברמה גבוהה ויכולת הכלה של תוספות כמו חמאה, קרמים ופירות, תוך שמירה על איכות הבצק וטעמו הייחודי. 

קמח חיטה T55 להכנת מאפי שמרים ובריוש. צילום -- קמח הארץ

הכירו את טחנת Moulins Bourgeois: הטחנה, מהמובילות בצרפת, ממוקמת מזרחית לפריז ומספקת מתוצרתה למאפיות ולקונדיטוריות ברמות הגבוהות ביותר בפריז והסביבה. הגרעינים נבחרים בקפידה מיבולים ברדיוס של כ-100 ק"מ מהטחנה. במקביל ובנוסף לשרשרת בקרת האיכות, פועלות בטחנה שלוש מאפיות שמטרתן בדיקת איכות מעשית של כל הקמחים המיוצרים בה.


להשיג באתר טחנת "קמח הארץ" 

מתכון למאפה שום שמרים




חומרים

1/2 קילו קמח - קמח צרפתי לבריוש ומאפי שמרים של "קמח הארץ"*

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כפית מלח

1/3 כוס שמן

11/2 כוסות מים

אופן ההכנה

להכניס למיקסר את החומרים היבשים ולהתחיל להוסיף מים עד שהבצק נהיה אחיד ואז להמשיך ולהוסיף קצת עד ש/הבצק דביק אבל משתחרר מדפנות המיקסר. להמשיך בלישה 10 דקות במהירות נמוכה.

לשים להתפחה עד להכפלת הנפח ואז יוצרים כדורים קטנים ואחידים (כ-80 גרם כל כדור) ומסדרים בתבנית משומנת. מניחים בצד לעשרים דקות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות.

בינתיים, מכינים את ציפוי השום והחמאה- ממיסים 50 גרם חמאה, 5 כפות שמן זית, 6 שיני שום כתושות וחצי כפית טימין. מערבבים הכל היטב ומיד כשהמאפה יוצא מהתנור מברישים עם התערובת.

בתיאבון.

"קמח הארץ" מציעה מתכון להכנת בריוש טעים:


בריוש. צילום - קמח הארץ

חומרים (להכנת 20 לחמניות)

 1 ק"ג קמח T55 גריו – קמח צרפתי לבריוש ומאפי שמרים של "קמח הארץ"*

300  מ"ל חלב

 300 גרם ביצים

 20 גרם מלח

150  גרם סוכר

 12 גרם שמרים יבשים

400  גרם חמאה

 *) ניתן להמיר 400 גרם בקמח T65 מסורתי של "קמח הארץ")


אופן ההכנה

מניחים את כל החומרים, מלבד החמאה, בקערת המיקסר ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה, ו-5 דקות נוספות במהירות גבוהה.

מוסיפים את החמאה בחתיכות קטנות, תוך כדי לישה, כל פעם קצת, עד שכל החמאה נטמעת בבצק. כ- 7 - 8 דקות לישה נוספות סך הכול.

יוצרים כדור מהבצק ומניחים להתפחה במקרר למשך הלילה (כ-12 שעות).

לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לחתיכות של 100 גרם ומניחים למנוחה של כחצי שעה.

לאחר מכן יוצרים מכל כדור את הצורה הרצויה ומניחים לתפיחה סופית של כשעתיים, בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל-160- 170 מעלות.

מברישים את הבריושים בביצה ואופים 20-30 דקות, עד קבלת צבע זהוב.


***

"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה. 

הטחנה, עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן "מולינו", הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...