דילוג לתוכן הראשי

"תבואות" משיקה קטשופ אורגני – רגיל ומופחת סוכר

 "תבואות" משיקה קטשופ אורגני – רגיל ומופחת סוכר

 

נהדר לתיבול כל מה שילדים (ומבוגרים) אוהבים



תבואות - קטשופ אורגני - רגיל ומופחת סוכר צילום - אייל גרניט

 

 

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה שני סוגים של קטשופ אורגני – קטשופ רגיל וקטשופ מופחת סוכר (45% פחות סוכר) – נהדרים לתיבול כל מה שילדים (ומבוגרים) אוהבים. הקטשופ עשוי מעגבניות אורגניות והוא נקי מחומרי הדברה ומצבעי מאכל.

 

אצלנו אוהבים מאד לתבל את האוכל עם קטשופ. נקניקיות, קציצות, צ'יפס- בלי קטשופ זה לא נחשב. לכן שמחתי שתבואות השיקה קטשופ אורגני רגיל ומופחת סוכר. כך המשפחה תהנה מרוטב בריא יותר וטעים יותר.




קטשופ הוא מתבל שהמרכיב העיקרי בו הוא עגבניות – עם חומץ, סוכר, מלח ולעיתים גם תבלינים נוספים.

מלחים, ככל הנראה אנגלים (אבל יש טוענים שהיו אלה צרפתים) התוודעו לרוטב עז הטעמים במסעותיהם בעולם, התאהבו בו והביאו אותו לאירופה. הם התקשו לבטא את שמו בהגייה המקורית, והשם "קטשופ" המוכר כל כך כיום, נובע כנראה משיבוש השם המקורי: "קיסאפ" (רוטב חצילים) או "גוואי-זאפ" בסינית, "קצ'פ" באינדונזית או אולי "קטיאפ" במלזית. כך או כך, היה זה רוטב מותסס שנוצר במהלך כבישת דגים או רוטב שעשוי מפולי סויה מותססים ומבושלים.

במערב קיימים אזכורים כתובים לקטשופ מהמאה ה-17. באותה תקופה הוא הכיל אנשובי, שאלוט, חזרת, יין לבן, חומץ ותבלינים, ולא פעם גם פטריות או שעועית. נכון, זו לא טעות, בלי עגבניות. רק בראשית המאה ה-19 החליפו העגבניות את הפטריות והדגים, פשוט משום שהיה קל לגדלן. עם הזמן התחילו להוסיף לרוטב סוכר כדי לאזן את החמצמצות שלו.


תבואות - קטשופ אורגני . צילום - אייל גרניט


תבואות -קטשופ אורגני מופחת סוכר. צילום - אייל גרניט


** לפי האקדמיה לעברית, החלו להשתמש במילה "מתבל" – שהוצעה בעבר כחלופה העברית למילה קטשופ – רק בשנים האחרונות, בעקבות מאבק משפטי בין שני מותגי קטשופ. משנות ה-70 משמשת המילה "מטבל" כחלופה למילה "דיפ".

כשר פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"ץ מחזיקי הדת.

מחיר: 22.90 ש"ח לבקבוק במשקל 780 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

פרטים: www.tvuot.co.il

 

 

 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...