דילוג לתוכן הראשי

ימים אחרונים לפריחת הדובדבן הקסומה בגן הבוטני גבעת רם ירושלים

 יפן בירושלים

ימים אחרונים לפריחת הדובדבן הקסומה

בגן הבוטני גבעת רם ירושלים


חגיגת סאקורה של פעם בשנה



פריחת הדובדבן בגן הבוטני צילום ניצן שתרוג


סיורים בין עצי הדובדבן * איך נראה טקס תה יפני מסורתי  * מופע תיפוף טאיקו הדגמת קנדו – אמנות לחימה יפנית * סרט אנימציה יפנית * סדנת צילום בין עצי הדובדבן * סדנאות יצירה לילדים ברוח יפן ועוד ועוד


שישי  - שבת  18-17.2.23

הפעילות כלולה במחיר הכניסה לגן

פעם בשנה נוהגים היפנים לצאת אל הפארקים, לחוות ולחגוג את פריחת עץ הדובדבן, הנמשכת 10 ימים בלבד. ביפן ממתינים ההמונים שנה שלמה לימי הפריחה המפורסמת, הנקראת "סאקורה" המסמלת את האופי היפה אך החמקמק ובן-חלוף של האביב. 

חגיגות הסאקורה ופריחת הדובדבן גם בירושלים בגן הבוטני גבעת רם, שנצבע לזמן מוגבל בורוד מהפנט של פריחת עצי הדובדבן. 

קנדו אמנות לחימה יפנית בגן הבוטני שישי שבת 17-18.2.23 צילום ירדן אלקיים

המבקרים, הורים וילדים, מוזמנים בסוף השבוע הקרוב לחוויה של פעם בשנה - חגיגת פריחה קסומה המשלבת שפע פעילויות יפניות לכל המשפחה כמו: מופע תיפוף טאיקו, הדגמת קנדו אמנות לחימה יפנית, סיורים בין עצי הדובדבן, טקס תה יפני מסורתי, סדנת צילום, סדנאות יצירה בהם יכינו הילדים מניפות, יצירת עץ הדובדבן מגזירי ניר, מקלות עץ והתנסות בכתיבת המילה היפנית, הכנת בובות הינומאטצורי ואת היצירה יקחו הביתה ועוד ועוד. 

צילום אשר פורגס  -   כתיבת אותיות יפניות בגן הבוטני 18-17.2.23

חגיגת הסאקורה בגן הבוטני מתקיימת בשיתוף לשכת המסחר ואגודת הידידות ישראל יפן כמיטב המסורת היפנית. 

בנוסף, מוזמנים המבקרים לפיקניק משפחתי עצמאי בשטחי הגן הירוק באוירה פסטורלית.

לוח אירועים 

תרבות יפן ופריחת הדובדבן

בשעות 14:30-10:00


שישי 17.2.23

10:00 - "בשביל הדובדבן"  סיור בכל שעה עגולה בין עצי הסאקורה (הדובדבן היפני) במהלכו ילמדו המשתתפים כיצד להתבונן על פריחת הדובדבן בדיוק כמו ביפן, יכירו את מסורת ארוכת השנים של הסאקורה, ויגלו  דברים חדשים ומפתיעים על העצים היפים, כולל אגדות הסובבות סביב העצים סיפורים נוספים הקשורים בפרי הדובדבן.  

לכל המשפחה. נגיש לעגלות וכיסאות גלגלים.


10:30 - טקס תה יפני מסורתי -  הטקס הוא תרגול של שלווה, כבוד, טוהר והרמוניה. שיר ונובויה ימגוצ'י ילמדו את המשתתפים בליווי שקופיות מהי מהות הקשר בין זן ובודהיזם אל טקס התה והאמנויות המשולבות בו. המשתתפים מוזמנים להדגמה של טקס תה יפני אותנטי בהשתתפות קהל ובליווי הסבר על משמעותו. *בנוסף תדגים שיר מלר-ימגוצי נגינה על כלים ייחודיים.  


12:30 - דיאלוג בין תרבות יפנית למערב – הרצאה מאת סיגל גליל


13:30 - מופע טאיקו - התופים המסיביים מהדהדים ברחבי המרחב והגוף, ומתחברים עם הקהל בארבע רמות: מוזיקלית, ויזואלית, פיזית ורוחנית. כל אחד מחברי קבוצת טאיקו לייף עבר שנים של אימונים בתחומי האומנויות והמוסיקה. חלקם התמקצעו ביפן ובטייוואן, ארצות המוצא בהן מתרגלים תיפוף טאיקו זן במשך שנים. בעזרת חיבור של אלמנטים מעולם אומנויות הלחימה, תיפוף הזן ומדיטציה, יוצרים חברי טאיקו לייף סגנון תיפוף חדש. מופע עוצמתי במקצבים ותנועה שחודרים ללב.


סדנאות יצירה לילדים

סדנאות היצירה יהיו פתוחות לקהל הרחב לאורך כל שעות הפעילות. מגיל 5 ומעלה. הכנת מניפות עם דוגמאות פריחת הסאקורה, יצירת עץ הדובדבן מגזירי ניר, מקלות עץ והתנסות בכתיבת המילה היפנית, והכנת בובות הינומאטצורי. את היצירות לוקחים הביתה.



שבת 18.2.23

10:00 - "בשביל הדובדבן" סיור בכל שעה עגולה בין עצי הסאקורה (הדובדבן היפני) במהלכו ילמדו המשתתפים כיצד להתבונן על פריחת הדובדבן בדיוק כפי שנעשה ביפן, יכירו את מסורת ארוכת השנים של הסאקורה, ויגלו  דברים חדשים ומפתיעים על העצים היפים, כולל אגדות הסובבות סביב העצים סיפורים נוספים הקשורים בפרי הדובדבן.  

לכל המשפחה ונגיש לעגלות וכיסאות גלגלים


10:30 – סדנת צילום ייחודית לכבוד פריחת הדובדבן בגן, במהלכה יתנסו המשתתפים בצילום טבע ונוף בדגש על פריחת הדובדבן המרהיבה. ניתן להשתתף בסדנה עם כל מצלמה, גם סמארטפון.


11:30 – הדגמת קנדו  - (דרך החרב 剣道)  אמנות לחימה יפנית, שראשיתה באמנות הלחימה של הסמוראים בחרב היפנית. האמנות שמה דגש על משמעת עצמית, כבוד ליריב, ריכוז, ושאיפה תמידית לשיפור עצמי. שגרת האימונים עצמה היא פיסית ומאמצת, ומפתחת יכולות אירוביות וכוח מתפרץ. המתאמנים בקנדו לבושים בלבוש יפני מסורתי (גי והאקמה 道着, 袴), שריון (בוגו 防具), ואוחזים בחרב אימון מעץ במבוק (שינאי 竹刀). תחרות קנדו נערכת בשטח ריבועי שאורכו נע בין תשעה לאחד עשר מטרים. משך התחרות הוא בין 3-5 דקות, או עד להכרעה של שתי נקודות.


12:30- הקרנת "הטירה הנעה" - סרט בסגנון אנימה יפנית של הבמאי הייאו מיאזאקי. סופי, בחורה צעירה העובדת בחנות הכובעים של אביה שנפטר תחת ניהולה של אימה החורגת ואחיותיה המתעמרות בה. יום אחד יוצאת סופי העירה ופוגשת את האוול – קוסם צעיר, חתיך ושרמנטי. כאשר היא חוזרת לביתה מענישה אותה מכשפה רעה מלאת קנאה ומטילה עליה כישוף. סופי הופכת לזקנה בת 90. בצר לה עוזבת סופי את ביתה בחשאי ויוצאת למסע במרחבים העזובים שם היא מצטרפת לטירתו הנעה והביזארית של הקוסם האוול בתפקיד סוכנת ביתו והמנקה. מיאזאקי טווה סיפור רב שכבות שהוא תענוג לילדים אך בעת ובעונה אחת גם סרט מתוחכם למבוגרים שהילדות עדיין בנפשם.

   

סדנאות יצירה לילדים

סדנאות היצירה יהיו פתוחות לקהל הרחב לאורך כל שעות הפעילות. מגיל 5 ומעלה. הן יכללו הכנת מניפות עם דוגמאות פריחת הסאקורה, יצירת עץ הדובדבן מגזירי ניר, מקלות עץ והתנסות בכתיבת המילה היפנית, והכנת בובות הינומאטצורי. את היצירות לוקחים הביתה.



יתכנו שינויים בפעילות בשל מזג אויר יש להתעדכן באתר הגן 

עלות: כלול בכרטיס הכניסה. ילד/מבוגר 40 ₪ | מנויים -חינם | ילדים ירושלמים 20 ₪ בהצגת ת.ז וליווי הורים. 

לפרטים נוספים: הגן הבוטני האוניברסיטאי טל. 02-6794012 ובאתר https://w

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...