דילוג לתוכן הראשי

פתיחה מוצלחת לפסטיבל 'בא לי גליל'

 פתיחה מוצלחת לפסטיבל 'בא לי גליל'

סוף שבוע ראשון פסטיבל 'בא לי גליל' צילום באדיבות אשכול בית הכרם 

סוף השבוע הראשון של פסטיבל 'בא לי גליל' השני עבר בהצלחה רבה, מזג אויר אביבי קידם את פניהם של  אלפי המשתתפים שלקחו חלק ונהנו מפעילויות רבות במוקדי הפסטיבל השונים * לקראת סוף השבוע השני של הפסטיבל  שצפוי להיות נהדר * מוקדי הפסטיבל נערכים לארח אלפים גם בסופ"ש הקרוב ברחבי אשכול בית הכרם וחממת התיירות ארץ כרמי זית. בואו לגליל!!

סוף שבוע ראשון פסטיבל 'בא לי גליל' צילום באדיבות אשכול בית הכרם 

האביב הגיע ואיתו פסטיבל הקולינריה 'בא לי גליל' השני שנפתח באשכול בית הכרם בסופ"ש האחרון בהצלחה רבה. אלפים הגיעו לחממת התיירות 'ארץ כרמי זית' לקחת חלק בפסטיבל  שמדגיש וחושף את השפע הקולינרי ואת מגוון המטבחים המקומיים, התרבות והמסורת במקום.




סוף שבוע ראשון פסטיבל 'בא לי גליל' צילום באדיבות אשכול בית הכרם

חבל ארץ זה, חשף במהלך הסופ"ש הראשון של הפסטיבל עשרות סדנאות, ירידים, אירועים, מפגשים, טיולים וסיורים שהתקיימו בכל מוקדי הפסטיבל ביישובי האשכול. המשתתפים הרבים מרחבי הארץ חוו, טעמו וזכו להכיר ולהתחבר לגליל ולאנשיו. מזג האויר היה אביבי ונעים ותרם רבות לאווירת הפסטיבל שהתקיימה כסדרה בהצלחה רבה. פסטיבל 'בא לי גליל' מתפרש על פני שני סופי שבוע.בסוף השבוע הקרוב (16-18.3), ייהנו באי הפסטיבל ממזג אוויר נפלא, עשרות סדנאות, טיולים ומפגשים ייחודיים עם האנשים שעושים את אשכול בית הכרם למרקם אנושי, תיירותי וקולינרי ייחודי. 




סוף שבוע ראשון פסטיבל 'בא לי גליל' צילום באדיבות אשכול בית הכרם

" סוף השבוע הראשון של פסטיבל 'בא לי גליל' השני היה מוצלח מאוד! החל מערב גאלה חגיגי אשר התקיים ביום חמישי בערב בדיר אל אסד, והמשיך בשישי ושבת. תיירנים אירחו בבתיהם , בסיורי ליקוט , במסעדות, יקבים ומחלבות  את מי שבאו מקרוב ומרחוק להכיר ולהתוודע לאוצרות הפחות גלויים הנמצאים במרכז הגליל על כביש 85. מזמין את כולם לגלות , לטעום , להינות", ציין רז טישלר מנכ"ל אשכול בית הכרם. 


פסטיבל  'בא לי גליל', אשר כבר הפך למסורת אביבית עבור חובבי הקולינריה והטיולים חושף את האזור המאגד בתוכו תרבויות אוכל וקולינריה שונים ומגוונים, בתי אוכל, דמויות מרתקות, מסלולי טיול, סדנאות בישול וליקוט, מחלבות, יקבים, אטרקציות- והכל בנוף גלילי עוצר נשימה.



סוף שבוע ראשון פסטיבל 'בא לי גליל' צילום באדיבות אשכול בית הכרם


נותרו מקומות ספורים לאירועי הפסטיבל, מהרו להזמין .


לפרטים נוספים והרשמה לסדנאות וסיורים לסוף השבוע השני של פסטיבל 'בא לי גליל' היכנסו לאתר:

https://baligalil.bkerem.org.il/ 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...