חג שבועות שמח וטעים עם מוצרי "תבואות" המציעה את שבעת המינים לחג- חִטָּה וּשְׂעֹרָה וְגֶפֶן וּתְאֵנָה וְרִמּוֹן אֶרֶץ זֵית שֶׁמֶן וּדְבָשׁ
"תבואות"
מאחלת חג שבועות שמח וטעים עם שבעת המינים - חִטָּה וּשְׂעֹרָה וְגֶפֶן וּתְאֵנָה
וְרִמּוֹן אֶרֶץ זֵית שֶׁמֶן וּדְבָשׁ. וכן, את כולם יש לתבואות (משנת 2007),
המתמחה במזון אורגני וטבעי.
אני משתמשת במוצרי "תבואות" לא מעט כיוון שמדובר במוצרים איכותיים ואורגניים- כולם תוצרת של חקלאות אורגנית. המוצרים שלהם נקיים מחומרי הדברה, ללא כל כימיכלים, ללא הנדסה גנטית וללא תוספות מלאכותיות. כיוון שחג שבועות מתקרב זו ההזדמנות להכין מאכלים עם שבעת מיני ארצנו .
שבעת
המינים מבשילים בדיוק לפי סדר הופעתם בפסוק (דברים ח', 8) למעט החיטה,
המבשילה אחרי שעורה אך מופיעה לפניה, בשל חשיבותה לתזונה. כל אחד משבעת המינים
מרתק בפני עצמו וביחד – הם חגיגה אמיתית ליידע וגם לטעם.
אז מה משבעת המינים יש ל"תבואות"? את הכל
חיטה: בורגול
אורגני (הידעתם שהמילה התנ"כית לבורגול היא ריפות?), חיטה מלאה אורגנית, חיטת
פריקי; שעורה: גריסי פנינה אורגניים; גפן: צימוקים אורגניים; תאנה:
תאנים מיובשות אורגניות; רימון: מיץ רימונים אורגני; זית: זיתים
אורגניים (ירוקים וקלמטה), שמן זית אורגני; תמר: תמר מג'הול אורגני וסילאן
אורגני.
מכל אחד
מהם, כמו גם מצירופים שלהם, אפשר להכין מבחר מנות לשולחן החג.
המתכון שלי לסלט בורגול עם פלפלים וגזר מוקפץ
מצרכים
2 כוסות בורגול מלא אורגני של תבואות
3
בצלים
3
גזרים
4
פלפלים בצבעים שונים
צרור פטרוזיליה
6 כפות
שמן זית
מיץ
מלימון אחד או לפי הטעם
חצי
כפית מלח
חצי
כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
משרים את הבורגול במים חמימים למשך
כ-עשרים דקות. בינתיים, פורסים את הבצל לרצועות וכנ"ל את הפלפלים. את הגזר
מגוררים על פומפייה. במחבת גדולה מטגנים במעט שמן, לפי הסדר, את הבצלים, הפלפלים
והגזר עד שיזהיבו רק מעט. מוסיפים את הבורגול ומקפיצים יחד מספר דקות. מוסיפים
צרור פטרוזיליה קצוץ דק, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
ניתן להגיש חם או קר.
במידה ורוצים שהסלט יהיה עשיר
ומהודר יותר אפשר להוסיף- צנוברים, חמוציות, אגוזי מלך, גרעיני חמנייה.


תגובות
הוסף רשומת תגובה