דילוג לתוכן הראשי

באפס מאמץ: כל הדרכים לשדרג את שולחן החג!

 באפס מאמץ: כל הדרכים לשדרג את שולחן החג!

עיצוב שולחן החג על פי סולתם, גיל אבירם

החגים הם הזמן בו משפחה וחברים מתאספים יחדיו בבית, נהנים מחברתם האחד של השני, משלימים פערים ומציינים מורשת ומסורת. אחת הדרכים הנכונות להוסיף לאווירה החגיגית היא עיצוב השולחן. השולחן הוא לא רק מקום להנחת מנות המאכלים והמטעמים עליהם אנו עומלים וטורחים, אלא גם אלמנט אומנותי שמשקף את רוח החג, את האהבה והזמן שהושקעו בהכנה. כשהשולחן מעוצב באופן מקורי ומדויק, הוא יכול להפוך את האירוע לזיכרון בלתי נשכח. כיצד ניתן ליצור שולחן חג מרשים ומקורי? מיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת כלי הבישול והאפייה סולתם, במדריך פרקטי וקל ליישום שיסייע לכם להשיג את המראה המושלם.

בחירת עיצוב שולחן בפלטת צבעים לבנה וטבעית לכבוד ראש השנה, עיצוב שולחן החג על פי סולתם, צילום אנטולי מיכאלי

מראה טבעי באמצעות אלמנטים מהטבע: 

המגמה הכי חזקה היום בעיצוב היא השילוב של הטבע כחלק מעיצוב הבית. הבאתו אל שולחן החג היא הזדמנות ליצור אווירה מיוחדת, מרגיעה ואותנטית שתעטוף את כל המסובים. כיצד ניתן לעשות זאת? פזרו בין הכלים ענפי זית, רימונים, או גבעולים שמצאתם בחוץ. טיפ: ניתן אף להשתמש בענפי זית או שורשי עץ כבסיס להנחת צלחות, סירים חמים או כמעמד לכוסות. את העץ או הבמבוק ניתן להוסיף גם בצורת מגשי הבסיס שיונחו על השולחן וכלי הששת להגשה. מפת השולחן יכולה להיות בגווני שמנת או אדמה או אפילו מפה לבנה שתיתן קונטרס יפה.

מכניסים את הטבע הבייתה- שולחן חג בסגנון כפרי באדיבות סולתם, צילום אנטולי מיכאלי 

עיצוב טבעי עם דגש על הפרי של העונה וסמלי החג: 

ראש השנה מצוי בתחילת עונת הסתיו, וזו ההזדמנות להביא את גווני העונה לשולחן. פזרו בין הכלים רימונים (ניתן חצויים או שלמים), תפוחים, תמרים וצרורות דבש. טיפ: ניתן להשתמש בקערות שקופות כדי להציג את הפרי באופן יפה ומרשים או פשוט לפזרם באופן ספורדי בין הכלים השונים.

מנות יפות שמוסיפות צבעוניות - שולחן חג בשילוב פרחים ואקססוריז, באדיבות סולתם צילום גל בן זאב

מוותרים על כלי הגשה מפונפנים ואוכלים ישר מהסירים:

בעבר הרחוק המטבח היה חדר נפרד מהבית ואילו כיום במרבית הבתים המטבחים הם פתוחים, כשמכל זווית הסלון או פינת האוכל ניתן לראות את מלאכת הבישול הנפלאה המתחוללת בפנים. עם מגמה זו, גם כלי הבישול השתדרגו והפכו מכלים שהיו רק פרקטיים, לכאלו יפים, מעוצבים וצבעוניים. כלי הבישול כיום, הכוללים את הסירים, המחבתות והרוסטרים, אינם צריכים להיות חבויים במטבח ואין צורך להעביר לאחר הבישול את המאכלים מהם לכלים נוספים וללכלך גם אותם. אחד הטרנדים האותנטיים והנוחים הוא הגשה עם כלי הבישול ישירות אל מרכז השולחן כדי שכולם יוכלו להתפעל גם מהם ולא רק ממה שבתוכם. עוד באותו העניין, לא רק הכלים יכולים להוות פריט עיצובי במרכז השולחן, גם המאכלים עצמם. מנות יפות יכולות גם הן להוסיף לצבעוניות ולאווירה ולשדרג את מראה השולחן. דוגמא לכך היא למשל סלט צבעוני שיוגש בקערה שקופה.


מהתנור לשולחן- כלי בישול המיועדים להגשה למרכז השולחן, שולחן חג על פי רשת סולתם , צילום אנטולי מיכאלי


להוסיף אווירה רומנטית ומוארת:

אור יכול להוסיף המון לאווירה החגיגית. השתמשו בנרות בגבהים שונים ובגוונים המתאימים לפלטת הצבעים שבחרתם לקשט איתה את השולחן או לחילופין, בשרשראות אור דקיקות המוסיפות קסם רב, כאשר כיום ניתן למצוא כאלו קצרות שעובדות על בטריות ואין צורך לחברן לחשמל. טיפ: את הנרות ניתן להניח בכלי זכוכית עם מים ופרחים צפים להוספת מגע צבעוני ורומנטי.


משחקי צבעים:

בחרו בפלטת צבעים שתשדר את רוח החג. לראש השנה, למשל, צבע לבן נקי וזך או צבעי פסטל יכולים להיות מתאימים, בזמן שלחג הסוכות נשים דגש על צבעים יותר חמים וארציים. טיפ: השתדלו לאתר גוון אחד בולט ולשלב אותו בכמה אלמנטים - מהמפה, הצלחות ועד הכוסות.


סירי בישול והגשה במגוון צבעים שניתן להגישם למרכז השולחן- סדרת פריזמה החדשה מבית סולתם, להשיג בסניפי הרשת ובאתר www.Soltam.co.il, אסף אמברם


הקסם הוא בפרטים הקטנים: 

הוסיפו כרטיסי אירוח מעוצבים עם הודעה אישית לכל אחת מהאורחים, קישוט ייחודי לכל מקום ישיבה, סרטים וקישוטים קטנים בצורת תפוח או דבורה, הם פרטים קטנים שיכולים לשדרג את שולחן החג פלאים וגם את הרגשתם של האורחים. טיפ: ניתן להשתמש במסגרות קטנות ולהכניס אליהן ברכות לשנה החדשה או ציטוטים חגיגיים. אלו יתנו טאצ' אישי המובא מהמארחים באופן ישיר לאורחים ולבטח יעלה להם חיוך על הפנים ויפתחו את הארוחה עוד טרם הוגשו המנות ברגל ימין.


חשוב לזכור כי אירוח הוא לא רק עניין של מראה, אלא גם של אווירה. השקעה בעיצוב השולחן יכולה להוסיף המון לאווירה, אך בסופו של דבר, החברה, השיחה והאהבה שבין האנשים הם אלה שיהפכו את האירוח למושלם. אז השקיעו, חדשו, אך בעיקר – תהנו!


הטיפים במאמר ניתנו על ידי מיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת כלי הבישול והאפייה סולתם. WWW.SOLTAM.CO.IL


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...