דילוג לתוכן הראשי

באפס מאמץ: כל הדרכים לשדרג את שולחן החג!

 באפס מאמץ: כל הדרכים לשדרג את שולחן החג!

עיצוב שולחן החג על פי סולתם, גיל אבירם

החגים הם הזמן בו משפחה וחברים מתאספים יחדיו בבית, נהנים מחברתם האחד של השני, משלימים פערים ומציינים מורשת ומסורת. אחת הדרכים הנכונות להוסיף לאווירה החגיגית היא עיצוב השולחן. השולחן הוא לא רק מקום להנחת מנות המאכלים והמטעמים עליהם אנו עומלים וטורחים, אלא גם אלמנט אומנותי שמשקף את רוח החג, את האהבה והזמן שהושקעו בהכנה. כשהשולחן מעוצב באופן מקורי ומדויק, הוא יכול להפוך את האירוע לזיכרון בלתי נשכח. כיצד ניתן ליצור שולחן חג מרשים ומקורי? מיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת כלי הבישול והאפייה סולתם, במדריך פרקטי וקל ליישום שיסייע לכם להשיג את המראה המושלם.

בחירת עיצוב שולחן בפלטת צבעים לבנה וטבעית לכבוד ראש השנה, עיצוב שולחן החג על פי סולתם, צילום אנטולי מיכאלי

מראה טבעי באמצעות אלמנטים מהטבע: 

המגמה הכי חזקה היום בעיצוב היא השילוב של הטבע כחלק מעיצוב הבית. הבאתו אל שולחן החג היא הזדמנות ליצור אווירה מיוחדת, מרגיעה ואותנטית שתעטוף את כל המסובים. כיצד ניתן לעשות זאת? פזרו בין הכלים ענפי זית, רימונים, או גבעולים שמצאתם בחוץ. טיפ: ניתן אף להשתמש בענפי זית או שורשי עץ כבסיס להנחת צלחות, סירים חמים או כמעמד לכוסות. את העץ או הבמבוק ניתן להוסיף גם בצורת מגשי הבסיס שיונחו על השולחן וכלי הששת להגשה. מפת השולחן יכולה להיות בגווני שמנת או אדמה או אפילו מפה לבנה שתיתן קונטרס יפה.

מכניסים את הטבע הבייתה- שולחן חג בסגנון כפרי באדיבות סולתם, צילום אנטולי מיכאלי 

עיצוב טבעי עם דגש על הפרי של העונה וסמלי החג: 

ראש השנה מצוי בתחילת עונת הסתיו, וזו ההזדמנות להביא את גווני העונה לשולחן. פזרו בין הכלים רימונים (ניתן חצויים או שלמים), תפוחים, תמרים וצרורות דבש. טיפ: ניתן להשתמש בקערות שקופות כדי להציג את הפרי באופן יפה ומרשים או פשוט לפזרם באופן ספורדי בין הכלים השונים.

מנות יפות שמוסיפות צבעוניות - שולחן חג בשילוב פרחים ואקססוריז, באדיבות סולתם צילום גל בן זאב

מוותרים על כלי הגשה מפונפנים ואוכלים ישר מהסירים:

בעבר הרחוק המטבח היה חדר נפרד מהבית ואילו כיום במרבית הבתים המטבחים הם פתוחים, כשמכל זווית הסלון או פינת האוכל ניתן לראות את מלאכת הבישול הנפלאה המתחוללת בפנים. עם מגמה זו, גם כלי הבישול השתדרגו והפכו מכלים שהיו רק פרקטיים, לכאלו יפים, מעוצבים וצבעוניים. כלי הבישול כיום, הכוללים את הסירים, המחבתות והרוסטרים, אינם צריכים להיות חבויים במטבח ואין צורך להעביר לאחר הבישול את המאכלים מהם לכלים נוספים וללכלך גם אותם. אחד הטרנדים האותנטיים והנוחים הוא הגשה עם כלי הבישול ישירות אל מרכז השולחן כדי שכולם יוכלו להתפעל גם מהם ולא רק ממה שבתוכם. עוד באותו העניין, לא רק הכלים יכולים להוות פריט עיצובי במרכז השולחן, גם המאכלים עצמם. מנות יפות יכולות גם הן להוסיף לצבעוניות ולאווירה ולשדרג את מראה השולחן. דוגמא לכך היא למשל סלט צבעוני שיוגש בקערה שקופה.


מהתנור לשולחן- כלי בישול המיועדים להגשה למרכז השולחן, שולחן חג על פי רשת סולתם , צילום אנטולי מיכאלי


להוסיף אווירה רומנטית ומוארת:

אור יכול להוסיף המון לאווירה החגיגית. השתמשו בנרות בגבהים שונים ובגוונים המתאימים לפלטת הצבעים שבחרתם לקשט איתה את השולחן או לחילופין, בשרשראות אור דקיקות המוסיפות קסם רב, כאשר כיום ניתן למצוא כאלו קצרות שעובדות על בטריות ואין צורך לחברן לחשמל. טיפ: את הנרות ניתן להניח בכלי זכוכית עם מים ופרחים צפים להוספת מגע צבעוני ורומנטי.


משחקי צבעים:

בחרו בפלטת צבעים שתשדר את רוח החג. לראש השנה, למשל, צבע לבן נקי וזך או צבעי פסטל יכולים להיות מתאימים, בזמן שלחג הסוכות נשים דגש על צבעים יותר חמים וארציים. טיפ: השתדלו לאתר גוון אחד בולט ולשלב אותו בכמה אלמנטים - מהמפה, הצלחות ועד הכוסות.


סירי בישול והגשה במגוון צבעים שניתן להגישם למרכז השולחן- סדרת פריזמה החדשה מבית סולתם, להשיג בסניפי הרשת ובאתר www.Soltam.co.il, אסף אמברם


הקסם הוא בפרטים הקטנים: 

הוסיפו כרטיסי אירוח מעוצבים עם הודעה אישית לכל אחת מהאורחים, קישוט ייחודי לכל מקום ישיבה, סרטים וקישוטים קטנים בצורת תפוח או דבורה, הם פרטים קטנים שיכולים לשדרג את שולחן החג פלאים וגם את הרגשתם של האורחים. טיפ: ניתן להשתמש במסגרות קטנות ולהכניס אליהן ברכות לשנה החדשה או ציטוטים חגיגיים. אלו יתנו טאצ' אישי המובא מהמארחים באופן ישיר לאורחים ולבטח יעלה להם חיוך על הפנים ויפתחו את הארוחה עוד טרם הוגשו המנות ברגל ימין.


חשוב לזכור כי אירוח הוא לא רק עניין של מראה, אלא גם של אווירה. השקעה בעיצוב השולחן יכולה להוסיף המון לאווירה, אך בסופו של דבר, החברה, השיחה והאהבה שבין האנשים הם אלה שיהפכו את האירוח למושלם. אז השקיעו, חדשו, אך בעיקר – תהנו!


הטיפים במאמר ניתנו על ידי מיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת כלי הבישול והאפייה סולתם. WWW.SOLTAM.CO.IL


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

חוגגים עשור לכנס אנימה ומנגה הגדול והיחידי בישראל הארוקון 2025 פורים בבנייני האומה ירושלים- ראשון 16.03.25, בין השעות 09:00-21:00

  יפן בירושלים חוגגים עשור לכנס אנימה ומנגה  הגדול והיחידי בישראל הארוקון 2025 פורים בבנייני האומה ירושלים ראשון 16.03.25, בין השעות 09:00-21:00 הארוקון 25 בבנייני האומה צילום אנסטסיה שבח עשור לכנס הארוקון 2025 לאנימה, מנגה ותרבות יפן! הכנס יתקיים בפורים 16.3 בבנייני האומה בירושלים. אלפי מעריצים וחברי הקהילה מכל רחבי הארץ וגם מחו"ל, בשלל גילאים, צפויים לעלות לבירה ולהשתתף בחגיגה הגדולה בפורים, עם תחפושות צבעוניות וייחודיות שנעשו בעבודת יד, אביזרים ואיפור תואם. מלאי התרגשות והתלהבות יגיעו אוהבי אנימה להנות מאירוע ייחודי שכולו יפן ויכלול תחרות תחפושות, מגוון הרצאות, סדנאות מרתקות, תחרויות וטורנירים, הופעות, סרטים והמון הפתעות. בארגון אמא"י, יוזמי ומפיקי האירוע,  מצפים לאלפי מעריצים שיגיעו להנות מחגיגה אמיתית וייחודית שאין כמותה בישראל, זאת במטרה להפוך לחלק משמעותי ממעצמת האנימה העולמית ולהשוותה לרמת הכנסים העולמיים כמו קומיקון המפורסם, כנס MCM בלונדון ועוד המושכים אליהם מעריצים רבים ואוהבי הז'אנר מכל רחבי העולם. אורי מרקוביץ' - יושב ראש ארגון אמא"י: "ב2015 כשי...