דילוג לתוכן הראשי

מוותרים על חו"ל וטועמים את הגולן

 מוותרים על חו"ל וטועמים את הגולן

״צפונה״ עם אסיף: מחזקים את התיירות הצפונית ונהנים מסיור קולינרי אותנטי בצפון הגולן

סיורים בכפרים דרוזיים צילום אפרת מוסקוביץ צפונה  

הקיץ בפתח, החופש הגדול קרוב וזה זמן מושלם לוותר על קולינריה עולמית מעבר לים ולבחור במפגשים ייחודיים עם הקולינריה המקומית בגולן. בזמן שרבים מתכננים טיולים לחו"ל כדי לטעום מהמטבח העולמי, צפון הגולן בהדרכה מקצועית של אפרת מוסקוביץ', מציע חוויה קולינרית אותנטית ללא צורך בביקורת גבולות. מגלים פינות קסומות במרחק נסיעה קצרה מהבית.

אסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל בשיתוף ריסטארט 2025-2030 מבית "רוח הגליל" מיסודה של רעיה שטראוס, קרן The Day after fund ועמותת "גלילה", משיקים את "צפונה" - סיורים קולינריים שמזמינים אתכם לגלות את האוצרות הקולינריים של הצפון כחלק מיוזמה רחבה לחיזוק בתי האוכל והיצרנים המקומיים שנפגעו במלחמה. כל רכישה ואכילה בסיור תורמת להנעת כלכלת הצפון ותומכת בעסקים המקומיים.

סיורים בכפרים דרוזיים צילום אפרת מוסקוביץ צפונה  

חוויה בלתי נשכחת עם מדריכה מקומית, אפרת מוסקוביץ, תושבת הגולן, מעצבת, צלמת ויוצרת תוכן שחיה את החלום בין דובדבנים, כרמים ומעיינות, תוביל אתכם למסע קולינרי חוויתי בכפרים הדרוזיים. עם הבלוג "איך להרשים את חמותך" ותשוקה לקולינריה מקומית, אפרת מזמינה אתכם לטעום מהאותנטיות הגולנית.

אפרת מוסקוביץ צילום  אייל מרגולין 

הסיור נפתח בקסם המזרח,  קפה ומעמולים דרוזיים נדירים בבניין המפקדה הסורית הצבעוני, כולל סיפורים מרתקים ותצפית על סוריה. חוויה ברחוב: ביקור במאפיית 'פטאייר' בסמטאות הכפר בוקעתא - מאפים חמים מהסאג׳ במגוון טעמים מסורתיים ומפגש עם מלאכת האפייה האותנטית,  סדנה מעשית: במג'דל שמס נלמד מהמאסטר להכין כנאפה וקלאוות סוריות בסדנה חווייתית, ולקינוח כנאפה מעשה ידי המשתתפים.

סיורים בכפרים דרוזיים צילום אפרת מוסקוביץ צפונה  

מתי: שישי, 27.6.2025, 10:00 משך הסיור כשלוש שעות

עלות: הסיור מסובסד  -  100 ₪ לאדם (בהרשמה מראש)

להרשמה בלינק המצורף: לינק לסיור

* הגעה לסיור ברכבים פרטיים.


צילומים: אפרת מוסקוביץ׳.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...