דילוג לתוכן הראשי

טעים להכיר: תבליני נפטון והשף עומר מילר+מתכון לעוף ממולא

 טעים להכיר:  תבליני נפטון והשף עומר מילר

בתכנית הבישול של עומר מילר בערוץ האוכל. צילום - שניר גואטה

טעים להכיר: חברת "נפטון" המתמחה בתבלינים, ממרחים ותערובות תיבול והשף עומר מילר, משתפים פעולה ב"טעים אש" - תוכנית הבישול החדשה והמדוברת שלו בערוץ האוכל. השף המצליח מציג מתכונים טעימים ומשפחתיים שקל להכין וכיף לאכול. קולקציית המוצרים של "נפטון" (משנת 1990) - עם המכסה הכחול - כוללת מאות תבלינים, תערובות, ממרחים, רטבים וציפויים לשניצל, לשוק הפרטי והמוסדי. הפרק הראשון כלל, בין השאר, הכנה - בחצר ביתו של מילר - של עוף שלם במילוי לחם, פטרוזיליה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית, אריסה ותבלינים, בתוספת תפוחי אדמה פריכים (טוב נו, אם אתם מתעקשים אז כמון, פפריקה, מלח ופלפל. המתכון בהמשך). וכן, התאומים המקסימים טעמו, ואהבו. בסדרה מתוכננים 8 פרקים, בכל פרק יוצגו 3 מתכונים.

הפרק הראשון  https://www.youtube.com/watch?v=vtUpwoGLgto

סנונית ראשונה מהפרק הראשון: 

עוף שלם ללא עצמות במילוי חלה, פטרוזיליה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית, אריסה ותבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל), בתוספת תפוחי אדמה


מתכון של עומר מילר - עוף שלם ממולא - צילום - שניר גואטה

מצרכים:

1  עוף שלם, ללא עצמות

 חוט שמשון

 למילוי:

 4 פרוסות חלה, חתוכות לקוביות

1/4  כוס שמן זית

2  כוסות פטרוזיליה + בצל ירוק, קצוצים

 1 כף אריסה של "נפטון"

1  שום פנינה גדול, קצוץ דק

10  עגבניות שרי תמר, קצוצות גס

1  כף שמן זית

1  כפית מלח גס במטחנה של "נפטון"

1/2  כפית פלפל שחור במטחנה של "נפטון"


 לציפוי:

 1 כפית כמון של "נפטון"

1  כפית פפריקה של "נפטון"

1   + 1 כפית אריסה של "נפטון"

1  כף פטרוזיליה

6  כפות שמן זית


 לתוספת של תפוחי אדמה:

 5 תפוחי אדמה קלופים

3  כפות שמן זית

1  כף מלח גס במטחנה של "נפטון"

 1 כפית פלפל שחור שלם במטחנה של "נפטון"


 אופן ההכנה

עוף:

. 1 . מערבבים היטב בקערה: חלה, שום, בצל ירוק, פטרוזיליה, כפית אריסה, עגבניות שרי, מלח, פלפל ושמן זית  

. 2 . ממלאים את העוף בתערובת 

. 3 . מתבלים את העוף עצמו (מבחוץ) בכמון, פפריקה, כפית אריסה ושמן זית, מברישים ומעסים היטב

. 4 . כדי שהמילוי לא יברח - קושרים את רגלי העוף בקשירת "פרח" רגילה בעזרת חוט שמשון

. 5 . קושרים גם מתחת לכנפי העוף ומהדקים את הכנפיים לגוף

. 6 . צולים בגריל כ–20 דקות מכל כיוון, ובודקים בעזרת מזלג את המוכנות שלו

תפוחי אדמה:

. 1 .פורסים את תפוחי האדמה לרוחב, ומסדרים בתבנית

. 2 .מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל וסוגרים עם רדיד אלומיניום

. 3 . מכניסים את תפוחי האדמה לטאבון או לתנור לכחצי שעה

מגישים את העוף לצד תפוחי האדמה.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

חוגגים עשור לכנס אנימה ומנגה הגדול והיחידי בישראל הארוקון 2025 פורים בבנייני האומה ירושלים- ראשון 16.03.25, בין השעות 09:00-21:00

  יפן בירושלים חוגגים עשור לכנס אנימה ומנגה  הגדול והיחידי בישראל הארוקון 2025 פורים בבנייני האומה ירושלים ראשון 16.03.25, בין השעות 09:00-21:00 הארוקון 25 בבנייני האומה צילום אנסטסיה שבח עשור לכנס הארוקון 2025 לאנימה, מנגה ותרבות יפן! הכנס יתקיים בפורים 16.3 בבנייני האומה בירושלים. אלפי מעריצים וחברי הקהילה מכל רחבי הארץ וגם מחו"ל, בשלל גילאים, צפויים לעלות לבירה ולהשתתף בחגיגה הגדולה בפורים, עם תחפושות צבעוניות וייחודיות שנעשו בעבודת יד, אביזרים ואיפור תואם. מלאי התרגשות והתלהבות יגיעו אוהבי אנימה להנות מאירוע ייחודי שכולו יפן ויכלול תחרות תחפושות, מגוון הרצאות, סדנאות מרתקות, תחרויות וטורנירים, הופעות, סרטים והמון הפתעות. בארגון אמא"י, יוזמי ומפיקי האירוע,  מצפים לאלפי מעריצים שיגיעו להנות מחגיגה אמיתית וייחודית שאין כמותה בישראל, זאת במטרה להפוך לחלק משמעותי ממעצמת האנימה העולמית ולהשוותה לרמת הכנסים העולמיים כמו קומיקון המפורסם, כנס MCM בלונדון ועוד המושכים אליהם מעריצים רבים ואוהבי הז'אנר מכל רחבי העולם. אורי מרקוביץ' - יושב ראש ארגון אמא"י: "ב2015 כשי...