דילוג לתוכן הראשי

טעים להכיר: תבליני נפטון והשף עומר מילר+מתכון לעוף ממולא

 טעים להכיר:  תבליני נפטון והשף עומר מילר

בתכנית הבישול של עומר מילר בערוץ האוכל. צילום - שניר גואטה

טעים להכיר: חברת "נפטון" המתמחה בתבלינים, ממרחים ותערובות תיבול והשף עומר מילר, משתפים פעולה ב"טעים אש" - תוכנית הבישול החדשה והמדוברת שלו בערוץ האוכל. השף המצליח מציג מתכונים טעימים ומשפחתיים שקל להכין וכיף לאכול. קולקציית המוצרים של "נפטון" (משנת 1990) - עם המכסה הכחול - כוללת מאות תבלינים, תערובות, ממרחים, רטבים וציפויים לשניצל, לשוק הפרטי והמוסדי. הפרק הראשון כלל, בין השאר, הכנה - בחצר ביתו של מילר - של עוף שלם במילוי לחם, פטרוזיליה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית, אריסה ותבלינים, בתוספת תפוחי אדמה פריכים (טוב נו, אם אתם מתעקשים אז כמון, פפריקה, מלח ופלפל. המתכון בהמשך). וכן, התאומים המקסימים טעמו, ואהבו. בסדרה מתוכננים 8 פרקים, בכל פרק יוצגו 3 מתכונים.

הפרק הראשון  https://www.youtube.com/watch?v=vtUpwoGLgto

סנונית ראשונה מהפרק הראשון: 

עוף שלם ללא עצמות במילוי חלה, פטרוזיליה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית, אריסה ותבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל), בתוספת תפוחי אדמה


מתכון של עומר מילר - עוף שלם ממולא - צילום - שניר גואטה

מצרכים:

1  עוף שלם, ללא עצמות

 חוט שמשון

 למילוי:

 4 פרוסות חלה, חתוכות לקוביות

1/4  כוס שמן זית

2  כוסות פטרוזיליה + בצל ירוק, קצוצים

 1 כף אריסה של "נפטון"

1  שום פנינה גדול, קצוץ דק

10  עגבניות שרי תמר, קצוצות גס

1  כף שמן זית

1  כפית מלח גס במטחנה של "נפטון"

1/2  כפית פלפל שחור במטחנה של "נפטון"


 לציפוי:

 1 כפית כמון של "נפטון"

1  כפית פפריקה של "נפטון"

1   + 1 כפית אריסה של "נפטון"

1  כף פטרוזיליה

6  כפות שמן זית


 לתוספת של תפוחי אדמה:

 5 תפוחי אדמה קלופים

3  כפות שמן זית

1  כף מלח גס במטחנה של "נפטון"

 1 כפית פלפל שחור שלם במטחנה של "נפטון"


 אופן ההכנה

עוף:

. 1 . מערבבים היטב בקערה: חלה, שום, בצל ירוק, פטרוזיליה, כפית אריסה, עגבניות שרי, מלח, פלפל ושמן זית  

. 2 . ממלאים את העוף בתערובת 

. 3 . מתבלים את העוף עצמו (מבחוץ) בכמון, פפריקה, כפית אריסה ושמן זית, מברישים ומעסים היטב

. 4 . כדי שהמילוי לא יברח - קושרים את רגלי העוף בקשירת "פרח" רגילה בעזרת חוט שמשון

. 5 . קושרים גם מתחת לכנפי העוף ומהדקים את הכנפיים לגוף

. 6 . צולים בגריל כ–20 דקות מכל כיוון, ובודקים בעזרת מזלג את המוכנות שלו

תפוחי אדמה:

. 1 .פורסים את תפוחי האדמה לרוחב, ומסדרים בתבנית

. 2 .מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל וסוגרים עם רדיד אלומיניום

. 3 . מכניסים את תפוחי האדמה לטאבון או לתנור לכחצי שעה

מגישים את העוף לצד תפוחי האדמה.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...