דילוג לתוכן הראשי

אוכל מנחם של חורף: תערובת קטניות אורגנית של "תבואות"!+ מתכון

 אוכל מנחם של חורף: תערובת קטניות אורגנית של "תבואות"!




התערובת, המכילה מגוון עשיר ומשביע של קטניות ודגנים אורגניים ומזינים, מתאימה להכנת מרק, נזיד, תוספת חמה וסלטים חמימים

תבואות - תערובת קטניות אורגנית. צילום - אייל גרניט


אוכל מנחם של חורף: חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לימי החורף הקרים "תערובת קטניות אורגנית", הכוללת מגוון עשיר של קטניות ודגנים אורגניים. התערובת המשביעה והמזינה כוללת עדשים ירוקות, עדשים אדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, פולי אזוקי וחיטת כוסמין, והיא מתאימה להכנת מאכלי חורף טעימים ובהם מרק, נזיד, תוספת חמה, תבשילים וסלטים חמימים.


התערובת משלבת דגנים וקטניות ומספקת לגוף חלבון מלא מהצומח, ויטמינים ומינרלים ובהם ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אבץ, סידן, כרום ומגנזיום. הסיבים התזונתיים בתערובת תורמים לתחושת שובע. 


מחיר לצרכן: 16.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.

כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז.

להשיג ברשתות ובתי טבע ברחבי הארץ.


"תבואות" מציעה מתכון להכנת נזיד חורפי מנחם עם תערובת קטניות אורגנית, בשר טחון, ירקות, שמן זית ותבלינים

צילום מנה – PIXABAY


מצרכים:


1 אריזה של "תערובת קטניות אורגנית" של תבואות

250 גרם בשר טחון

1 בצל, קוביות בינוניות

3 שיני שום, פרוסות

1 שורש כוסברה, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

1-2 גבעולי סלרי, פרוסים

1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות גדולות

1 גזר, חתוך לקוביות בינוניות

כמה פרחי ברוקולי

1 כף רוטב סויה

1/3 כפית כורכום

1/4 כפית כמון 

1.5 כפיות פפריקה מתוקה (מי שאוהב – יכול להחליף חצי כפית פפריקה מתוקה -בפפריקה חריפה)

1/2 כפית פלפל שחור

4 כפות שמן זית

1 - 2 כפיות מלח (להוסיף רק בסוף הבישול)

מים


אופן ההכנה:


  • להשרות את התערובת במים כחצי שעה. לסנן, לשטוף ואז לסנן שוב

  • לטגן בסיר את הבצל בשמן הזית, עד שהוא שקוף. להוסיף את השום ולטגן להזהבה קלה

  • להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שהוא משחים מעט. רק לאחר שהשחים להתחיל להפרידו לפירורים, תוך כדי המשך טיגון

  • להוסיף את תערובת הקטניות והתבלינים - חוץ מהמלח והירקות, ולערבב

  • להוסיף מים כדי כיסוי + 2 כוסות מים. להביא לרתיחה

  • להנמיך את האש, לכסות ולבשל עד לריכוך הקטניות. כשהן כמעט רכות (אחרי כשעה), להוסיף את הירקות ולהמשיך לבשל כשהסיר מכוסה ובאש נמוכה

  • לבשל עוד כחצי שעה, עד שהירקות רכים. להוסיף מלח ולתקן תיבול


** אם רוצים נזיד יותר דליל, להוסיף עוד 1/2- 1 כוס מים


אני הכנתי עם התערובת מרק נפלא ומפנק שכולם אהבו. גם הקטנים וגם הגדולים.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...