דילוג לתוכן הראשי

השווארמה של הפטריות עכשיו במקרר הירקות

 השווארמה של הפטריות עכשיו במקרר הירקות

לראשונה בישראל – מציגה מרינה פטריות הגליל שווארמה טבעונית, מפטריות טריות * פיתוח של חטיבת המזון "מרינה גורמה" מיוצרת מ-67% פטריות טריות, בטעם שיצליח לבלבל גם את חובבי הז'אנר בגרסה הבשרית * את השווארמה ניתן למצוא במקרר הירקות ברשתות המזון ובסופרים  

מארז שווארמה פטריות מרינה גורמה צ. רפי לוינסון

חטיבת המזון של חברת 'מרינה פטריות הגליל' הממוקמת במושב חוסן בגליל המערבי, החלה לייצר מוצרים מוגמרים על בסיס פטריות טריות לפני כשנה. את הביכורים קטף המבורגר הפטריות של מרינה, שמצליח לקצור שבחים רבים ותופס את מקומו במטבח הישראלי. כעת יוצאת למדפים, "שווארמה פטריות טבעונית", הראשונה מסוגה בישראל, מכילה 67% פטריות טריות, בצל מטוגן, נתחי סויה ותבלינים. המוצר מופחת נתרן ועומד בתנאי הסף של משרד הבריאות. 

מומלץ להגיש את השווארמה בהליך  חימום קצר על מחבת או בתנור ולהשגת אפקט אידוי מומלץ על הוספת רבע כוס מים למחבת. טיגון במים לפני ההגשה, פותח את טעמי השווארמה וריח נפלא ממלא את המטבח. 

שווארמה פטריות מרינה בחצי פיתה צ. רפי לוינסון סטיילינג בן עייש ושירן פינטו

במבחני טעימה שנערכו לאחרונה עם מיטב השפים בארץ, קיבל המוצר ציון, מצוין והוגדר כבעל "טעם משובח". המוצר נארז במפעל באריזה באווירה מבוקרת (MAP). המוצר מצונן ומוכן לאכילה, בעל חיי מדף ארוכים של עשרים ואחת יום.

"שווארמה פטריות היא עוד מוצר מוצלח שלנו לקהל הטבעוני, למחפשים תחליפי בשר ופתרון נפלא למשפחות עם ילדים. למוצר שפע יתרונות בריאותיים, והטעם נהדר. ככלל, הקהל הישראלי אוהב מאוד פטריות ובמשך 30 שנות פעילות החברה, אנו עדים למגמה מובהקת של עליית צריכת הפטריות בישראל מ-05 גרם לשנה לנפש ל 1.7 ק"ג לשנה, זו כשלעצמה צמיחה מרשימה.  השווארמה החדשה מצטרפת להמבורגר ובמקביל אנו מפתחים  מוצרים נוספים על בסיס פטריות מרינה המשובחות". ציין רוני סופר סמנכ"ל השיווק, מרינה פטריות הגליל.  

באריזה 330 גר', מתאים כתוספת לארוחה או כמנה עיקרית. מחיר מומלץ לצרכן – 29.90 ₪ ליחידה. (כשר למהדרין) ניתן למצוא במקרר הירקות ברשתות השיווק.

שווארמה פטריות מרינה בלאפה לפני הגלגול צ. רפי לוינסון. סטיילינג. בן עייאש ושירן פינטו

המלצת הגשה: שווארמה פטריות בטורטייה / לאפה. יש לחמם את השווארמה על מחבת בתוספת רבע כוס מים, להקפיץ קלות. להניח על טורטייה שחוממה מראש, מעל להוסיף ירקות, רטבים, לגלגל וליהנות. בתאבון! 

שווארמה פטריות מרינה בלאפה צ. רפי לוינסון סטיילינג בן עייש ושירן פינטו

פטריות, למה מומלץ לאכול אותן?

  • פטריות עשירות בנוגדי חמצון כמו סלניום וגלוטתיון –מחקרים הראו שיכולים להגן על התאים מפני נזק ומפחיתים מחלות כרוניות ודלקת.

  • בפטריות כמות גדולה של נוגדי חמצון המסייעים לגוף להילחם בתופעות הזדקנות ומונעים התפתחות תאים סרטניים.

  • פטריות מכילות כמות גבוהה של ויטמין D,  המסייע בבריאות העיניים ובחיזוק עצמות השלד.

  • פטריות מגבירות את רמת האנרגיה ע"י חומרים מזינים שמשפרים את  תחושת הגוף ומפחיתים עייפות, פטריות מחזקות את מערכת החיסון, מונעות התפתחות דלקות ומקלות על כאבי פרקים.

  • בפטריות כמות גבוהה של מינראליים חיוניים: מגנזיום אשלגן וכמות נדיבה של ויטמינים מקבוצת B.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים

 מתוקים במולאן דורה. צילום מולאן דורה סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים  הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה את הסניף השישי שלה, במתחם מוזיאון ידידי ישראל, סמוך לכיכר החתולות ולמדרחוב בן יהודה, בלב הסצנה התיירותית של ירושלים. מולאן דורה, שהוקמה על ידי עולים מצרפת בשיתוף איש עסקים ישראלי, הפכה בעשור האחרון לשם דבר בזכות קונדיטוריה בסגנון צרפתי מסורתי, באיכות גבוהה ובכשרות מהודרת . הסניפים הקיימים בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. בחדרה, נתניה, רעננה וירושלים משרתים קהל נאמן של עשרות אלפי לקוחות, והיעד הבא של הרשת – 20 סניפים פעילים עד שנת 2030. הסניף הירושלמי החדש מציע חווית בולנז'רי אותנטית עם מאפים הנאפים במקום מדי יום , שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים, ותפריט חלבי שכולל  מאפים, סלטים, פסטות, תבשילים צרפתיים מיוחדים לצד קינוחים מרהיבים. קפה ומאפה במולאן דורה בין המאפים המוצעים: מאפים ...