דילוג לתוכן הראשי

חגיגה קולינרית רב תרבותית במלון מגדלה

 

חגיגה קולינרית רב תרבותית במלון מגדלה

מרכז התיירות 'מגדלה' שעל שפת הכנרת, משיק לראשונה שיתוף פעולה ייחודי עם "סיר לסלאם", המיזם הקולינארי, הבינלאומי עטור הפרסים.


סיר לסלאם בבית הנשיא צ. אלבום פרטי 

שף מלון מגדלה, מוטי אזולאי מארח את דר׳ מוזנא בשארה ודפי קרמר, במפגש מרגש בין המטבח הפלסטיני השורשי למטבחי יהדות מזרח אירופה ולתפארת התנובה הישראלית.

חופשה בת שלושה ימים מעוררי חושים שישלבו: קולינריה משובחת, הרצאות, קונצרט פוליפוני ופעילויות מגוונות בחללי המלון המרהיב, מול הכנרת ולצד שרידי העיר העתיקה מגדלא מהמאה הראשונה לספירה


מלון מגדלה צ. מלון מגדלה


בריכת המלחת הדגים ששוחזרה מהכפר העתיק במרכז הלובי צ.מרכז תיירות מגדלה

 

מלון מגדלה על שפת הכנרת יארח לראשונה, כחלק מחופשה קולינארית רב תרבותית, את המיזם ״סיר לסלאם״, מיזם שזכה לאחרונה להכרה מנשיא המדינה, רובי ריבלין וארגון ״vibe Israel” ונבחר להיות הפנים הקולינאריות של הפסיפס האנושי הישראלי. 

דר' מוזנא בשרה ודפי קרמר, שתי נשים חכמות, אמיצות שחוקרות כבר שנים כל אחת את שורשיה הגסטרונומיים, פותחות סירים ולב ומכינות אוכל מופלא שמנגיש את הנרטיב של שני העולמות ומקרב לבבות. המיזם, נולד מתוך רצון עז, להביא את המיטב של שתי המסורות ולחבר ביניהן לכדי מטבח מקומי עשיר, חדש ושלם, תוך הדגשת המחבר והדומה בין תרבויות האוכל, המפגשים, נקודות השקה ולאורך ההיסטוריה.

במהלך החופשה ייהנו האורחים מתכנים ייחודיים, החל מקונצרט שקיעה, סדנאות על טהרת שמן הזית, הרצאות והתנסות כוללת בתפריט קולינרי בריא ועשיר בהובלת שף מלון מגדלה, מוטי אזולאי המתמחה בבישול בריא בעל מרכיבי תפריט מגוונים. 



סיר לסלאם דפי ומוזנא צ. שירן כהן שי 


סיר לסאלם - חגיגה קולינרית ותרבותית במלון מגדלה מוזנא, דפי, אלון ומוטי צ. מלון מגדלה


מלון מגדלה, מספק  חווית חופשה אולטימטיבית, בסגנון אירופאי וברמה גבוהה. לובי המלון גדול ומרהיב. דרך קירות הזכוכית בו נשקפים נופים מרהיבים: מצוק הארבל, שרידי בית הכנסת העתיק, הכנרת, גנים מטופחים, מזרקות מים וגולת הכותרת במרכז הלובי היא בריכת המלחת דגים מקורית מהמאה הראשונה שהועתקה בשלמותה ממרכז השוק העתיק של העיר העתיקה מגדלא. במלון 150 חדרים מרווחים ומפנקים שעוצבו בדגש על מרקמים טבעיים וריהוט עכשווי בעיצובה של סופיה חזוז מעצבת בעלת שם עולמי. את חצר המלון מעטרים גנים ובריכת שחייה. בסמוך לחוף הכנרת נמצא מרכז רוחני "דוק אין אלתום" DUC IN ALTUM, מומלץ לבקר ולהתרשם מהמקום ומציורי הקיר המרהיבים בו.


מלון מגדלה צ. מרכז תיירות מגדלה



הפארק הארכיאולוגי מגדלא נושק למלון צ. מרכז תיירות מגדלה



כנסיית דוק אל טום צ. מלון מגדלה

"מיזם "סיר לסאלם", מתחבר כמו כפפה ליד, לאופי מלון מגדלה, שנבנה כחלק מחזון לחבר אורחים מרחבי העולם בנקודה היסטורית שמדברת לכל הדתות והעמים. האורחים שיגיעו לקחת חלק בחוויה הקולינרית והתרבותית יצאו נשכרים". ציין אלון וינטר מנכ"ל מלון מגדלה.

דר' מוזנא בשארה, נשואה ואמא לשתיים, רופאת שיניים, חוקרת ושגרירה גאה של המטבח הפלסטיני השורשי, מתמודדת בולטת ב״מאסטר שף״ 2017, החצי הפלסטינאי של צמד סיר לסלאם, ודפי קרמר, נשואה ואמא לארבעה, מתמטיקאית ומקודדת בדימוס, חוקרת את ״הביס הישראלי״ ומרכיביו ומתחקה אחרי שורשיה ורזי מטבחי יהדות מזרח אירופה, החצי היהודי של סיר לסלאם.

בתכנית: 

יום שלישי, 13.07

15:00 – 17:00 – צ'ק אין, קבלת פנים  עם טעימה בלובי המלון. 

18:30 – 20:00 – קונצרט שקיעה - בכנסיית DUC IN ALTUM  - רביעיית נגנים מוכשרים מבית פוליפוני לחינוך– מיזם מוסיקלי שמטרתו לחבר בין ערבים ויהודים באמצעות המוסיקה. ארגון פוליפוני מאמין כי למוסיקה יש עוצמה ייחודית להתעלות מעל חומות תרבותיות וחברתיות, לחנך באומנות ההקשבה והתקשורת ולגשר על פערים בין החברה הערבית והיהודית בישראל.

20:00 – 22:30 – ארוחת ערב  חגיגית המשלבת מנות שף המהוות יצירה קולינארית משולבת של דפי, מוזנא ושף המלון מוטי אזולאי. בזו אחר זו יוגשו מנות מרהיבות אל השולחנות, בינהן הסברים מרתקים על מקור המנות ועל הרעיון העומד מאחורי המיזם שהופך את הארוחה  למופע קולינרי בלתי נשכח.


יום רביעי, 14.07

07:00-10:00 – ארוחת בוקר מגדלה – על בסיס תוצרת חקלאית בריאה ועשירה.

10:00-12:30  –  סדנת בישול מבית "סיר לסלאם" – הכנת מטעמים: עלי גפן פלסטיניים, מאפה הונגרי במילויים ייחודיים, קובה, קיגל, סלטים עונתיים, בלינצ׳ס, וכנאפה. הסדנא מועברת על יד צמד סיר לסלאם – דפי קרמר ומוזנא בשרה.

14:00 – 13:00 – נשנושי צהרים

17:00 – 14:00 – זמן חופשי לשימוש במתקנים 

19:00 – 17:00 – סדנת טעימות יין - בהשראת המיזם נטעם יינות ישראלים ופלסטינאים, ויין שהותסס בשיטה קדומה בהדרכת הסומלייה מיכל עזרוני קסירר. טרנדים בעולם היין, טעימות, הכרות והנאה מיין בלי מבוכה ופתח לעולם מרתק ואין סופי. פירגון ופיתוח החך הפרטית שלנו. סומלייה מיכל עזרוני-קסירר  - חיה ונושמת את עולם היין והאוכל בגליל.

19:00 – 21:00 – ארוחת ערב עם מגוון מנות מיוחדות על טהרת שמן הזית מעשה ידי שף המלון מוטי אזולאי.

21:00 – 22:30 – "נפלאות שמן הזית" - הרצאה מרתקת מפי אילה נוי מאיר על תולדות שמן הזית הישראלי והחיבור שלו לשלושת הדתות. היסטוריה, תרבות וחקלאות שמן הזית. 

ההרצאה תשלב סדנת טעימות מקצועית, במהלכה נרכוש כלים ראשונים ובסיסיים לבחינת והערכת שמן זית. שימוש בחושים השונים לניתוח אופי ואיכות השמן, נלמד איך מרגיש טעם שמן מקולקל ושמן איכותי.  טיפים לרכישת שמן, שמירה במטבח וסודות אודות השמן.

אילה נוי מאיר - אגרונומית תואר ראשון ושני, שמננית, ראש פאנל טועמים של ארגון שמן הזית העולמי, מעבירה סדנאות והרצאות על שמן זית בארץ ובעולם, שופטת בכירה בתחרויות בינלאומיות ומנהלת בית בד בר קיימא ריש לקיש.


יום חמישי, 15.07

07:00 – 10:00– ארוחת בוקר מגדלה – פותחים את היום בתפריט מגוון, בריא ועשיר.

10:30 –צ'ק אאוט ופינוי חדרים

11:00- סיור מודרך  באתר הארכיאולוגי – כפר הדייגים מגדלא הסמוך למלון.


ארוחת בוקר עשירה במלון מגדלה צ. מרכז תיירות מגדלה


עלות חופשת 'סיר לסאלם": החל מ- 3,990 ₪ זוג לשני ללילות בחדר סופריור, על בסיס חצי פנסיון כולל השתתפות בכל הפעילויות  ושי לכל אורח מתנת  מלון מגדלה וסיר סלאם.

לפרטים והזמנות: לפרטים והזמנות:  www.magdalahotel.com   או 0747003204  




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...