הכירו את "קמח הארץ": טחנת קמח ישראלית, המייצרת ומשווקת קמחי איכות + מתכון ללחם מחמצת עם פירות יבשים ואגוזים +מתכון לעוגיות כוסמין
הכירו את "קמח הארץ": טחנת קמח ישראלית המייצרת ומשווקת
קמחי איכות וקבלו מתכונים ללחם מחמצת עם פירות יבשים ואגוזים ועוגיות כוסמין וחמאת
שקדים
הטחנה הוקמה ב-2009 והמטרה הראשונה שעמדה לנגד
עיניו של מייסדה, אמנון ברזין, היתה לשווק לקהל האופים הישראלי ההולך וגדל מוצרים
איכותיים, ברמה גבוהה ותוך שמירה על מחירים הוגנים – דבר עליו הוא מקפיד גם כיום.
הטחנה מתמחה בקמחי איכות. חלקם נטחנים במקום באבן
ריחיים ובמטחנת גלילים (בשני המקרים הגרעין נטחן בשלמותו, כולל הגרעין והנבט)
וחלקם, מיובא מטחנות קמח מובילות בגרמניה, צרפת ואיטליה. מכל טחנה, מביאים את
הקמחים המייחדים אותה ושמתאימים לאפייה הייחודית של אותה מדינה.
הטחנה נותנת מענה הן לאופים המקצועיים - בעלי
מאפיות וקונדיטוריות, והן לאופה הפרטי והיא מספקת עבורם קמחים מוכרים או נדירים
ומיוחדים – באיכות הגבוהה ביותר. בין הקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה;
קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, ניתן למצוא את
המותג הייחודי "מולינו"- תערובות אפייה ללא גלוטן, ומוצרים נוספים ללא
גלוטן.
בצמוד לטחנה פועל גם בית מאפה מקומי, בו נאפים מדי
יום לחמי מחמצת טריים. לצד אפיית לחמים, נועד בית המאפה לבדוק ולהתנסות בקמחים
השונים, תוך שהוא משמש כמעבדה ומוקד ידע לאופים, בכל הרמות.
הקמח מכיל 100% קמח כוסמין מלא, שנטחן מהגרעין בשלמותו, ללא צורך
בניפוי.
מחיר: 15 ש"ח למשקל 1 ק"ג. כשרות:בד"צ מהדרין של הרב רובין.
להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ (רשימה באתר הטחנה), בקנייה במקום
או במשלוח הביתה מהאתר https://www.kemah-haaretz.co.il/
אני קיבלתי את הקמח להתנסות והחלטתי להכין איתו עוגיות כוסמין. מאד מרוצה מהתוצאה ויצאו עוגיות טעימות, קלילות ומצוינות. קמח מצוין.
מתכון לעוגיות כוסמין וחמאת שקדים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
כף תמצית וניל
קורט מלח
כפית אבק אפייה
כוס שיבולת שועל
כוס קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"
כוס חמאת שקד.
½ כפית קינמון
לערבב את הביצים עם סוכר ותמצית וניל.
להוסיף את היתר ולערבב לתערובת אחיד.
להמתין כ 5 דק שהמסה תתייצב (עד שהשיבולת שועל תספוג את הנוזלים).
לייצור עוגיות עם ידיים רטובות.
לאפות כ 12 דק בתנור שחום מראש ל 160 מע"צ.
"קמח הארץ" מציע מתכון ללחם מחמצת העשוי מקמח כוסמין מלא ואיכותי הנטחן מהגרעין בשלמותו. לחם טעים עם פירות יבשים ואגוזים
לחם מחמצת מקמח כוסמין מלא של קמח הארץ, עם פירות יבשים ואגוזים. צילום - קמח הארץחומרים:
450 גרם קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"
375 מ"ל מים
150 גרם מחמצת אם בסיסית (מקמח מלא) או 5 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
50 גרם אגוזי מלך
150 גרם תערובת פירות יבשים (צימוק בהיר, צימוק כהה, משמש, תמר...)
אופן ההכנה:
- מכניסים
למיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת האגוזים והפירות היבשים. לשים עם וו
לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה, ועוד כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שהבצק מוכן
- מוסיפים
את תערובת האגוזים והפירות היבשים ולשים זמן קצר - רק עד לאיחוד עם הבצק
- מוציאים
את הבצק מהמיקסר לתבנית לחם או לסלסלת התפחה,
מכסים במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר (כ-26 מעלות), עד שהבצק מכפיל את
נפחו
- מעבירים את הבצק שתפח לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור ל-250 מעלות
(חום עליון ותחתון). אופים במשך 10 דקות בחום גבוה ולאחר מכן, עוד כ-30 דקות
בטמפרטורה של 200 מעלות
- **
בתנור ביתי, יש להכניס גם תבנית עם מים, ליצירת אדים
- יש לצנן על רשת למשך שעתיים לפחות
הערה: זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות
מתנור לתנור.
תגובות
הוסף רשומת תגובה