דילוג לתוכן הראשי

"בית השקד" מכפר תבור משיק חמאת שקד ישראלי, המכילה אך ורק שקדים שגדלו בארץ ישראל + מתכון לעוגיות כוסמין וחמאת שקד

 "בית השקד" מכפר תבור משיק חמאת שקד ישראלי, המכילה אך ורק שקדים שגדלו בארץ ישראל + מתכון לעוגיות כוסמין וחמאת שקד

החמאה, במרקם רך ובטעם של שקד אמיתי, מתאימה למריחה, למילוי ואפייה, כבסיס מצוין לרטבים לסלט, לשייקים ועוד


"בית השקד" מכפר תבור משיק חמאת שקד ישראלי המיוצרת בארץ, ומכילה אך ורק שקדים שגדלו כאן. 

החמאה, במרקם רך ובטעם של שקד אמיתי, מתאימה למגוון שימושים – למילוי ואפייה, כבסיס מצוין לרטבים לסלט, לשייקים ועוד וגם פשוט נטורל – על פרוסה, פנקייק, במוזלי, או עם כפית, ישירות מהצנצנת (ששש, שאמא ואבא לא יגלו מי חיסל להם את הכל...). 

חמאת שקד ישראלי לא רק טעימה מאוד, היא גם עשירה בערכים תזונתיים נהדרים, ובהם: 26 גרם חלבון, 408 מ"ג סידן, 12.5 גרם סיבים תזונתיים, 14.3 גרם פחמימה ו-3.9 מ"ג ברזל (הערכים הם ל-100 גרם מוצר). 



בית השקד - חמאת שקד ישראלי. צילום - גיא זיידל

השקד הוא אחד מעצי הפרי שארץ ישראל התברכה בהם, ואת פריו נהוג לשלב בברכות לט"ו בשבט ובמנהג אכילת פירות ארץ ישראל. "חמאת שקד ישראלי" מכילה 100% שקד ישראלי הנטחן יחד עם קליפתו – מה שמעניק לו טעם מודגש יותר, וצבע ענברי עמום.

בית השקד מציע מתכון לעוגת תפוחי עץ ביתית בציפוי קציפת מסקרפונה וחמאת שקד.

החמאה מכילה אך ורק 100% שקד ישראלי שמוכן בתהליך שנעשה בטמפרטורה מבוקרת של 32 מעלות – כך שסגולותיו וערכיו הבריאותיים נשמרים באופן אופטימאלי. החמאה היא גם סנונית ראשונה ב"סדרת הרכיב הבודד" של החברה, סדרה איכותית שתכלול ממרחים וחמאות שכוללים אך ורק רכיב אחד.

מחיר: כ- 34.90 ש"ח (ל-300 גרם).

כשרות: פרווה, בהשגחת בדץ חוג חתם סופר והרבנות האזורית שומרון.

להשיג בניצת הדובדבן, סטופ מרקט, טיב טעם, בבתי טבע מובחרים ובאתר  https://nuthouse.co.il/


קיבלתי את חמאת השקד להתנסות והכנתי איתה עוגיית כוסמין וחמאת שקדים. העוגיות יצאו נהדרות, לא מתוקות מדי וטעימות מאד. נחטפו מיד. מאד מרוצה מהמוצר והילדים אמרו שטעים להם לאכול בכפית גם ישר מהצנצנת.

מתכון לעוגיות כוסמין וחמאת שקדים




מצרכים

2 ביצים

3/4 כוס סוכר חום

כף תמצית וניל

קורט מלח

כפית אבק אפייה

כוס שיבולת שועל

כוס קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"

כוס חמאת שקד.

½ כפית קינמון

אופן ההכנה:




לערבב את הביצים עם סוכר ותמצית וניל.

להוסיף את היתר ולערבב לתערובת אחיד.

להמתין כ 5 דק שהמסה תתייצב (עד שהשיבולת שועל תספוג את הנוזלים).

לייצור עוגיות עם ידיים רטובות.

לאפות כ 12 דק בתנור שחום מראש ל 160 מע"צ.

בתיאבון



"בית השקד" מציע מתכון לעוגת תפוחי עץ ביתית בציפוי קרם מסקרפונה וחמאת שקד ישראלי

באדיבות המתכונאית אריקה לוי


עוגת תפוחי עץ בציפוי קרם מסקרפונה וחמאת שקד ישראלי. צילום - pexels

מצרכים:

 

לעוגה

4 ביצים

1+1/4 כוסות סוכר

2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)

1 כוס שמן

1 כפית קינמון

קורט מלח

4 תפוחי עץ קלופים ומגולענים, חתוכים לקוביות קטנות

לציפוי

1 גבינת מסקרפונה

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

4 – 6 כפות "חמאת שקד ישראלי" של "בית השקד"

2 - 4 כפות סוכר (רצוי חום) או סילאן (תלוי בדרגת המתיקות שרוצים)

1/2 כפית קינמון

לגיוון: 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה:

עוגה

לחמם תנור ל-180 מעלות

  • לנפות קמח (או קמח ואבקת אפייה)

  • לערבב תפוחי עץ עם קינמון ו-2 כפיות סוכר חום

  • להקציף ביצים וסוכר לתערובת אוורירית

  • להוסיף קמח וסוכר. להוסיף את תפוחי העץ

  • לצקת לתבנית עגולה (22 – 24) או לשתי תבניות אינגליש קייק

  • לאפות כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. לצנן

ציפוי

  • להוציא מהמקרר את המסקרפונה כחצי שעה לפני ההכנה

  • רצוי לשים את השמנת המתוקה במקפיא למשך 15 דקות, טרם הקצפתה

  • להקציף מסקרפונה 2 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד לריכוכה. להוסיף את חמאת השקד, הקינמון והסוכר, ולהקציף עוד 2 דקות

  • להוסיף את השמנת המתוקה בקילוח דק. כשכל השמנת בפנים, להגביר את המהירות למהירות גבוהה ולהקציף לייצוב

  • למרוח על העוגה הקרה

 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

חוגגים עשור לכנס אנימה ומנגה הגדול והיחידי בישראל הארוקון 2025 פורים בבנייני האומה ירושלים- ראשון 16.03.25, בין השעות 09:00-21:00

  יפן בירושלים חוגגים עשור לכנס אנימה ומנגה  הגדול והיחידי בישראל הארוקון 2025 פורים בבנייני האומה ירושלים ראשון 16.03.25, בין השעות 09:00-21:00 הארוקון 25 בבנייני האומה צילום אנסטסיה שבח עשור לכנס הארוקון 2025 לאנימה, מנגה ותרבות יפן! הכנס יתקיים בפורים 16.3 בבנייני האומה בירושלים. אלפי מעריצים וחברי הקהילה מכל רחבי הארץ וגם מחו"ל, בשלל גילאים, צפויים לעלות לבירה ולהשתתף בחגיגה הגדולה בפורים, עם תחפושות צבעוניות וייחודיות שנעשו בעבודת יד, אביזרים ואיפור תואם. מלאי התרגשות והתלהבות יגיעו אוהבי אנימה להנות מאירוע ייחודי שכולו יפן ויכלול תחרות תחפושות, מגוון הרצאות, סדנאות מרתקות, תחרויות וטורנירים, הופעות, סרטים והמון הפתעות. בארגון אמא"י, יוזמי ומפיקי האירוע,  מצפים לאלפי מעריצים שיגיעו להנות מחגיגה אמיתית וייחודית שאין כמותה בישראל, זאת במטרה להפוך לחלק משמעותי ממעצמת האנימה העולמית ולהשוותה לרמת הכנסים העולמיים כמו קומיקון המפורסם, כנס MCM בלונדון ועוד המושכים אליהם מעריצים רבים ואוהבי הז'אנר מכל רחבי העולם. אורי מרקוביץ' - יושב ראש ארגון אמא"י: "ב2015 כשי...