מי רוצה לאפות בבית לחם נהדר וטעים, ללא גלוטן?
טחנת "קמח הארץ" משיקה תערובת MOLINO איטלקית ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, המתאימה להכנת לחם ולחמניות
מי רוצה לאפות בבית לחם נהדר, טבעוני וטעים, ללא גלוטן? טחנת "קמח הארץ" משיקה תערובת MOLINO איטלקית ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, המתאימה להכנת לחם ולחמניות כפריים טעימים. התערובת עשירה בחלבון (12%) ובסיבים תזונתיים (כ-7%) והיא מכילה 47% קמחים ובהם קמחי מקור מלאים מסוגים שונים, עשירים בטעם: אורז מלא, דוחן חום מלא, כוסמת, זרעי פשתן ועדשים.
וידוי, אני גרועה ממש בלאפות לחם. בכל הפעמים שניסיתי לא הלך לי, או שהיה אפוי מדי, או פחות מדי, או פשוט לא טעים. לעומת זאת, ניסן בן הזוג אופה מצוין. יש לו כשרון לזה. לכן, נתתי לו לנסות את הקמח לפי ההוראות שכאן והוא אפה בהצלחה לחם טעים שאהבנו.
מאריזה אחת של מולינו כפרי אפשר לאפות 2 כיכרות לחם במשקל 600 גרם כל אחת (לפני אפייה) או כ-12 לחמניות, במרקם אוורירי ורך ובצבע עמוק. תוצאות האפייה בשימוש בתערובת מולינו אינן נופלות מאלו של קמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה .התערובת החדשה מצטרפת לסדרת התערובות האיכותיות של מולינו לאפייה ללא גלוטן, המיובאת על ידי "קמח הארץ" ובהם תערובות להכנת עוגות בחושות, לחמים, פיתות, פיצות ועוד; תערובת על בסיס עמילן חיטה להכנת מאפים מסוגים שונים, ועוד.
כשרות: פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
להשיג באתר טחנת "קמח הארץ", ברשתות וחנויות טבע וללא גלוטן ברחבי הארץ.
"קמח הארץ" מציעה מתכון של לחם כפרי ללא גלוטן
מרכיבים:
500 גרם (שקית) תערובת מולינו כפרי ללא גלוטן
700 מ"ל מים פושרים (כ-32 מעלות)
13 מ"ל שמן
13 גרם סוכר
13 גרם שמרים
13 גרם מלח
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים למיקסר ולשים במהירות נמוכה 4- 6 דקות. מגבירים מהירות ולשים עוד 2 -4 דקות
מוציאים את הבצק למשטח העבודה
לאפיית לחם:
מכניסים את הבצק לתבנית הרצוייה ומכסים במגבת לחה
לאפיית לחמניות
מכדררים את הבצק לכדורים של כ-100 גרם כל אחד (או לצורה של לחמניית אצבע) ומניחים על תבנית/משטח העבודה, מכוסה במגבת לחה
מתפיחים כשעה (50- 60 דקות) בטמפרטורת החדר
אפייה:
לחמם תנור ל – 200 – 220 מעלות
לחם: כ-50 דקות; לחמניות: כ-15 דקות (בתנור שחומם מראש)
מוציאים מהתנור בזהירות. משאירים בצד מכוסה במגבת, עד לצינון מלא
*זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות בין תנור לתנור.
לחם ללא גלוטן - מקמח מולינו ללחמים כפריים צילום קמח הארץ***
קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, בצרפת ובאיטליה.
הטחנה, על פי חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד קמחים נדירים ומיוחדים. בין הקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. כמו כן משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן "מולינו", הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. צמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש מוקד ידע.
תגובות
הוסף רשומת תגובה