דילוג לתוכן הראשי

זה הזמן לעבור לצרוך רק מוצרי מזון ישראלים כחול –לבן. ביניהם, מוצרי חברת "אחוה" יצרנית הטחינה, החלוה ודברי המאפה.

מוצרי אחוה למערכות הביטחון במלחמה צילום יעל האן

שלושת החודשים האחרונים והכל כך קשים ועצובים לימדו אותנו, בין היתר, להעדיף מוצרי מזון ישראלים. גם כדי לחזק את תעשיית המזון הישראלית וגם כי אין על האיכות הישראלית.

יו"ר חברת "אחוה" יעקב מלאך אומר " העדיפו מוצרי מזון ישראלים על פני מותגים מיובאים" ובמהלך מעורר גאווה יוצאת חברת "אחוה" בקמפיין פרסום הכולל שילוט חוצות לקידום מוצרים כחול-לבן המיוצרים בישראל.

יעקב מלאך יור חברת אחוה צילום אילן ספירא

החברה מעלה פרסום חוצות, בנתיבי איילון ובצמתים מרכזיות ברחבי הארץ, בשילוט על גבי אוטובוסים ותחבורה ציבורית וכן פרסום ברשתות החברתיות, תחת הסלוגן "בשבילי מוצר ישראלי".  חברת "אחוה", בבעלות משפחת מלאך, נחשבת למובילת שוק הטחינה והחלוה בישראל. תשלובת המפעלים, הממוקמים באריאל, מעסיקים 265 עובדים, מייצרים מידי יממה 70 טוןטחינה גולמית, 30 טון חלוה ו-25 טון מוצרי מאפה.

לדברי יעקב מלאך, יו"ר חברת אחוה, "כל בני משרתים ושירתו בצבא בשרות משמעותי, מבחינתי אספקה לצבא ולשירות הבטחון זה קודש". לדבריו, דווקא בתקופה מאתגרת זו, כשכל עם ישראל ומפעלי התעשייה מגויסים למאמץ המלחמתי, יש להעדיף מוצרים המיוצרים כאן על פני מותגים מיובאים. 

בתוך כך מדווחת החברה, כי הדרישה המוגברת של מערכת הביטחון למזון מזין, בעל ערך תזונתית רב והמספק אנרגיה זמינה, הביאה לצריכה מוגברת למוצרי "אחוה". מאז פרוץ המלחמה פועל המפעל, המתמחה בייצור מוצרי טחינה, חלוה ודברי מאפה, סביב השעון, וזאת במטרה לעמוד בביקושים העצומים של כלל מערכות הביטחון והבריאות. המוצר הבולט הוא החלוה במנות הקרב, הנארזת בקופסת שימורים וחטיף החלוה הקלאסי של המפעל. עוד בולטת היא הטחינה המעודנת המשווקת בבקבוק לחיץ, המתאימה לצריכה ישירות מאריזתה ומומלצת ע"י דיאטנים ותזונאים רבים.

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה, "אנו גאים לייצר טחינה שורשית ארץ ישראלית ולהיות מפעל שמלווה את צה"ל ומערכת הביטחון בכל מלחמות ישראל, מתקופת הפלמ"ח, הלח"י והאצ"ל, מלחמת העצמאות ועד היום". 

אנחנו משתמשים בבית בטחינה של חברת "אחוה" ואין כמו סלט טחינה או סלט טחינה וחצילים. תמיד נמצא על השולחן.

קבלו מתכון לסלט טחינה וחצילים נהדר:

סלט חצילים בטחינה

מצרכים 

5 חצילים בשלים 

4 שיני שום קצוצים דק

1/3 כוס חומץ 

5 כפות מיץ לימון

חצי כוס טחינה "אחוה"

מלח

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה
קולים היטב את החצילים מכל הצדדים. חוצים לשניים ומוציאים בכף את בשר החצילים לקערה. מועכים היטב את בשר החציל, מוסיפים את החומץ, מיץ הלימון, השום והמלח. מצננים ומכניסים למקרר. לפני ההגשה מוסיפים את הטחינה, מערבבים, מקשטים בפטרוזיליה הקצוצה והסלט מוכן.


מתכון נוסף ונהדר עוגיות ממכרות המשלבות טחינה ושוקולדעוגיות שנחטפות מידטעימות מאד וקלות להכנההמתיקות שלהן מתונה והן איכותיות ובריאות

מצרכים

100 גרשוקולד מריר

100 גרחמאה

כפות סוכר חום

כוס קמח תופח

¾ כוס טחינה

כפות קקאו

כפות מים.

אופן ההכנה

בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את החמאההשוקולדהסוכר והמיםמכבים את האש. מוסיפים לסיר את הטחינה והקקאו ומערבבים היטבמוסיפים באיטיות את הקמח ומערבבים עד שאין גושים והעיסה חלקה.


מצפים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה ובעזרת  כפיות לוקחים מעט מהעיסה ומניחים על התבניתאין מה לדאוג לצורההעוגייה תתפח ותקבל צורה יפהמחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים ל-20  עד 25 דקותאני קישטתי כל עוגייה בצימוק מצופה קקאוניתן לקשט בשוקולד צ'יפסבמטבעות שוקולדבשומשוםקוקוסמה שבא לכם.

בתיאבון.

ואם מתחשק לכם נשנוש קטן מזין ובריא, אני ממליצה על חטיפי החלוה הנהדרים של החברה. 

הם נהדרים ומספקים את הצורך במתוק.



 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...