זה הזמן לעבור לצרוך רק מוצרי מזון ישראלים כחול –לבן. ביניהם, מוצרי חברת "אחוה" יצרנית הטחינה, החלוה ודברי המאפה.
שלושת החודשים האחרונים והכל כך קשים ועצובים לימדו אותנו, בין היתר,
להעדיף מוצרי מזון ישראלים. גם כדי לחזק את תעשיית המזון הישראלית וגם כי אין על
האיכות הישראלית.
יו"ר חברת "אחוה" יעקב מלאך אומר " העדיפו מוצרי
מזון ישראלים על פני מותגים מיובאים" ובמהלך מעורר גאווה יוצאת חברת
"אחוה" בקמפיין פרסום הכולל שילוט חוצות לקידום מוצרים כחול-לבן
המיוצרים בישראל.
החברה מעלה פרסום חוצות, בנתיבי איילון ובצמתים מרכזיות ברחבי הארץ, בשילוט על גבי אוטובוסים ותחבורה ציבורית וכן פרסום ברשתות החברתיות, תחת הסלוגן "בשבילי מוצר ישראלי". חברת "אחוה", בבעלות משפחת מלאך, נחשבת למובילת שוק הטחינה והחלוה בישראל. תשלובת המפעלים, הממוקמים באריאל, מעסיקים 265 עובדים, מייצרים מידי יממה 70 טוןטחינה גולמית, 30 טון חלוה ו-25 טון מוצרי מאפה.
לדברי יעקב מלאך, יו"ר חברת אחוה, "כל בני משרתים ושירתו בצבא בשרות משמעותי, מבחינתי אספקה לצבא ולשירות הבטחון זה קודש". לדבריו, דווקא בתקופה מאתגרת זו, כשכל עם ישראל ומפעלי התעשייה מגויסים למאמץ המלחמתי, יש להעדיף מוצרים המיוצרים כאן על פני מותגים מיובאים.
בתוך כך מדווחת החברה, כי הדרישה המוגברת של מערכת הביטחון למזון מזין, בעל ערך תזונתית רב והמספק אנרגיה זמינה, הביאה לצריכה מוגברת למוצרי "אחוה". מאז פרוץ המלחמה פועל המפעל, המתמחה בייצור מוצרי טחינה, חלוה ודברי מאפה, סביב השעון, וזאת במטרה לעמוד בביקושים העצומים של כלל מערכות הביטחון והבריאות. המוצר הבולט הוא החלוה במנות הקרב, הנארזת בקופסת שימורים וחטיף החלוה הקלאסי של המפעל. עוד בולטת היא הטחינה
המעודנת המשווקת בבקבוק לחיץ, המתאימה לצריכה ישירות מאריזתה ומומלצת ע"י
דיאטנים ותזונאים רבים.
לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה,
"אנו גאים לייצר טחינה שורשית ארץ ישראלית ולהיות מפעל שמלווה את צה"ל ומערכת הביטחון בכל מלחמות ישראל, מתקופת הפלמ"ח, הלח"י והאצ"ל, מלחמת העצמאות ועד היום".
אנחנו משתמשים בבית בטחינה של חברת "אחוה" ואין כמו סלט
טחינה או סלט טחינה וחצילים. תמיד נמצא על השולחן.
קבלו מתכון לסלט טחינה וחצילים נהדר:
סלט חצילים בטחינה
מצרכים
5 חצילים בשלים
4 שיני שום קצוצים דק
1/3 כוס חומץ
5 כפות מיץ לימון
חצי כוס טחינה "אחוה"
מלח
2 כפות פטרוזיליה
קצוצה
אופן ההכנה
קולים היטב את החצילים מכל הצדדים. חוצים לשניים
ומוציאים בכף את בשר החצילים לקערה. מועכים היטב את בשר החציל, מוסיפים את החומץ,
מיץ הלימון, השום והמלח. מצננים ומכניסים למקרר. לפני ההגשה מוסיפים את הטחינה,
מערבבים, מקשטים בפטרוזיליה הקצוצה והסלט מוכן.
מתכון נוסף ונהדר עוגיות ממכרות המשלבות טחינה ושוקולד. עוגיות שנחטפות מיד. טעימות מאד וקלות להכנה. המתיקות שלהן מתונה והן איכותיות ובריאות
מצרכים
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
3 כפות סוכר חום
1 כוס קמח תופח
¾ כוס טחינה
3 כפות קקאו
4 כפות מים.
אופן ההכנה
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את החמאה, השוקולד, הסוכר והמים. מכבים את האש. מוסיפים
לסיר את הטחינה והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים באיטיות את הקמח ומערבבים עד שאין גושים
והעיסה חלקה.
מצפים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה ובעזרת 2 כפיות לוקחים מעט מהעיסה ומניחים על התבנית. אין מה לדאוג לצורה- העוגייה תתפח ותקבל צורה יפה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים ל-20 עד 25 דקות. אני קישטתי כל עוגייה בצימוק מצופה קקאו. ניתן לקשט בשוקולד צ'יפס, במטבעות שוקולד, בשומשום, קוקוס- מה שבא לכם.
בתיאבון.
ואם מתחשק לכם נשנוש קטן מזין ובריא, אני ממליצה על חטיפי החלוה הנהדרים של החברה.
הם נהדרים ומספקים את הצורך במתוק.
תגובות
הוסף רשומת תגובה