דילוג לתוכן הראשי

אשכול תערוכות חדש במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית:

 אשכול תערוכות חדש במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית:

התערוכה "עיצוב יפני היום 100" מגיעה לישראל

מיכאל סלע - "אור על עור"

חדוה רוקח - "בנות סושי יפניות"

בנות סושי יפניות, צילום חדוה רוקח 

ב- 22 ביוני יתקיים אירוע הפתיחה לעונת התערוכות החדשה במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית בחיפה. האירוע יתקיים במעמד ראש העיר חיפה, יונה יהב ושגריר יפן בישראל, אראי יוסוקה, שעבורו תהיה זאת הופעתו הפומבית הראשונה. אשכול התערוכות החדש ייפתח לקהל הרחב ב- 23.6 ויכלול 3 תערוכות: המרכזית שבהן היא התערוכה העולמית הנודדת של "קרן יפן" (The Japan Foundation), הנושאת את השם "עיצוב יפני היום 100" (Japanese Design Today 100). תערוכה נוספת היא תערוכת היחיד של הצלם מיכאל סלע – "אור על עור". בקומת הגלריה של המוזיאון יוצג פרויקט צילומים של חדוה רוקח – "בנות סושי יפניות".

עיצוב יפני היום 100


Tendo co., LTD. מתוך התערוכה 'עיצוב יפני היום 100' במוזיאון טיקוטין בחיפה

התערוכה "עיצוב יפני היום 100" פותחה לראשונה בשנת 2004 ונדדה בעולם במשך עשור בהצלחה גדולה. מהדורה שנייה של התערוכה פותחה בשנת 2013 והחלה לנדוד בשנה שלאחר מכן. כעת מציגה "קרן יפן" את המהדורה השלישית של התערוכה, שמאגדת שוב דוגמאות איכותיות של עיצוב יפני מנקודת מבט של ימינו.

PILOT Corporation. מתוך התערוכה 'עיצוב יפני היום 100' במוזיאון טיקוטין בחיפה

התערוכה כוללת למעלה ממאה פריטים, רובם מוצרים שנוצרו לאחר שנת 2000, אך לצדם גם כמה יצירות מופת מתקופות מוקדמות, דרכן ניתן להתחקות אחר שורשי העיצוב היפני העכשווי - ממוצרי צריכה ועד למערכות ושירותים בלתי מוחשיים. העיצובים הללו, שמהווים חלק בלתי נפרד מחיי היומיום ביפן, משקפים את השינויים בחברה היפנית לאורך השנים. בין המוצרים האייקונים המוצגים בתערוכה: המצלמה הראשונה של ניקון (Nikon), בקבוק רוטב הסויה של קיקומן (Kikkoman), נגן הקלטות המיתולוגי ווקמן של חברת סוני, שעון בעיצובו של איסי מיאקי, סיר אורז חשמלי, QR קוד ועוד. התערוכה ייחודית בכך שהיא לא רק מראה לנו מוצרים יפים או מעניינים, אלא בכך שהיא מאפשרת הצצה לאורח החיים היפני היומיומי לאורך השנים. 

Nuno Corporation . מתוך התערוכה 'עיצוב יפני היום 100' במוזיאון טיקוטין בחיפה

לדברי אתי גלס גיסיס, אוצרת מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: ״קסמו של העיצוב היפני טמון בשילוב שבין טכנולוגיה מתקדמת לעבודת כפיים. קשה להאמין שעדיין בעידן הייצור ההמוני הטאצ׳ האחרון הוא של בעל המלאכה. העיצובים המרגשים ביותר בתערוכה הם לאו דווקא אלא שמדגימים טכנולוגיה מתקדמת, אלא אלה המצליחים לתרגם מסורות עבר לחיי ההווה, למשל מזבח בודהיסטי ביתי בגודל נייר A4 או מיכל אורז מעץ המצליח לשמור על טריות האורז לאורך זמן וכל זאת בעיצוב עכשווי".

מיכאל סלע – "אור על עור"

מיכאל סלע שמש חורפית

בגיל 17 החליט מיכאל סלע, יליד 1998, להיות הצלם הטוב בעולם. מצויד במצלמת פילם מתוצרת פנטקס שקיבל מאביו הוא יוצא למסע שתכליתו צילום. מסע זה עובר גם ביפן (2019), שהופכת להיות לו לבית.

במוזיאון יוצגו 27 מעבודותיו של סלע. תצלומיו מבטאים רגש סנטימנטלי ומאגי בעת ובעונה אחת. הם אמצעי ליצירת קשר עם מציאות אחרת, יפנית רחוקה, אבל מאידך אינטימית מאוד. הוא מכיר את רוב האנשים שהוא מצלם, והצילום עבורו הוא הנצחת רגעים קטנים במחיצתם

מיכאל סלע אמת מרה

עבור סלע הבחירה להמשיך ולהיצמד למצלמת פילם בעידן דיגיטלי היא בחירה בחוסר ידיעה של התוצאה. כל קליק הוא בעל משמעות – לחיצת אצבע שאין ממנה דרך חזרה. הצילום בשחור-לבן הוא ביטוי של אל זמניות. "אני לא רוצה שידעו מתי צולמה התמונה – לפני שנה, או חמישים שנה" אומר סלע. לצד נוכחותם של אנשים, בולט ביצירתו אלמנט האור. סלע אינו משתמש במד אור. הוא מכוון את האור בעצמו ויוצר תאורה רכה, מלטפת. "אני מכוון את הצמצם לפי העין שלי והמידה שבה אני נאלץ לסגור את עיניי, למשל, מול השמש, או דווקא לפתוח אותן בחדר חשוך". סלע מצלם מגע של אור על עור בתשומת לב לאלמנטים של גיאומטריה, רמיזה, רומנטיות, שבריריות, אסתטיקה, אנושיות ועוד. 

חדוה רוקח – "בנות סושי יפניות"

בנות סושי יפניות, צילום חדוה רוקח 

התערוכה מציגה 16 תמונות שצילמה חדוה רוקח. ביום שישי, 19 בינואר 2024 התכנסו "בנות סושי יפניות" (קאורי, נעמי ע', יורי, ממי, ארי ונעמי ש') להכין סושי עבור החיילים בחזית. במשך שעתיים הן הניחו אורז על אצה, קילפו אבוקדו, הוסיפו גזר, חביתה ומלפפון, גלגלו אצות וחתכו אותן. אחת אורזת ואחרת כותבת ברכות לחיילים. המעשה לא נועד להשביע את הרעבים, אלא לפנק אותם, להעניק מזון שהן מיומנויות בהכנתו, ושאותו הן נוהגות להכין לבני משפחותיהן. 

בנות סושי יפניות, צילום חדוה רוקח 

לדברי רוקח: "בעת הכנת הסושי שררו ביניהן הרמוניה וסדר שהקסימו אותי. הפעולות המתואמות, האקרובטיקה העדינה של אצבעות נעות בחינניות על גבי אצות וההבנה ששררה ביניהן בשתיקה, בצחוק ובדיבור, היו יפים בעיניי, כמו גם הסינרים המגוהצים והמטפחות היפניות שחבשו לראשיהן. שש נשים, שישה סיפורי חיים מלאים בהכרעות, פחדים ותקוות. בין ההכרעות ניצבת ההחלטה לחיות בישראל, רחוק מהוריהן, בני משפחותיהן, עמן וארצן. הן החליטו לקשור את גורלן בגורל בני עמי ולגלות סולידריות גם בעת הקשה והמורכבת הזאת".

התערוכות ינעלו בתאריך 25.11.24

כתובת המוזיאון: שדרות הנשיא 89 חיפה

ימי ושעות פתיחת המוזיאון:
ימים א', ג', ד', שבת – 10:00-16:00
יום חמישי – 10:00-18:00
יום שישי – 10:00-14:00

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

לקראת שופינג IL קבלו את כל המבצעים השווים שמחכים לכם.

  בית ואלקטרוניקה המותג הוסטס , המוביל בתחום הכלים החד פעמיים, מוצרי בישול ואפיה ואביזרי ניקיון והגיינה, מציע לכבוד השופינג איי אל 25% הנחה על כל פריטי המותג באתר היבואן. לא כולל מארזים וחבילות. תוקף המבצע: החל מה- 7/11 ועד סוף נובמבר. להשיג ב-  אתר היבואן אינטרסן  www.Intersun.co.il המותג הוסטס- 25% הנחה גורפת על כל פריטי המותג באתר היבואן אינטרסן www.Intersun.co.il, אפרת אשל רשת המולטי ברנד , Cook and bake במבצעים מיוחדים ואטרקטיביים במיוחד לרגל חודש נובמבר: עד 70%^הנחה על כלל מותגי החברה – Roso, Arcos, Silikomart,   Trebonn ועוד מגוון מותגים רחב.  *תוקף המבצע של עד 70% בחנויות ובאתר עד לתאריך ה- 30.11 או עד גמר המלאי בנוסף, תציע הרשת מארזי בישול במחירים אטרקטיביים במיוחד  ל48 שעות בלבד בין התאריכים 8-9.11.23 באתר האונליין COOK AND BAKE  במקום 1306 שח 249 ש"ח צילום יחצ COOK AND BAKE  במקום 1407 שח  219 ש"ח צילום יחצ כיתן במבצע לרגל ה- ShoppingIL: 40% הנחה על קולקציית החורף באתר האונליין   https://www.kitan.co.il/ תוקף המבצע: 7.11-15.11.23 *בלעדי לאתר * על

מסעדה חדשה מצטרפת לסצנה הקולינארית בנוף הגליל על צלע ההר: מסעדת SEA BASS

  תל אביב מגיעה לצפון הארץ : מסעדה חדשה מצטרפת לסצנה הקולינארית  בנוף הגליל על צלע ההר: מסעדת SEA BASS     מסעדת סי באס בעופר נוף סנטר הגליל צילום יחצ לאוהבי הדגים, סושי ופירות ים  מציעה המסעדה החדשה תפריט עשיר עם מגוון מנות המשלבות את  המטבח הערבי המודרני    מסעדה חדשה: SEA BASS נפתחת השבוע במתחם עופר נוף גליל , מקבוצת קניוני עופר. המסעדה בעיצוב מודרני בסגנון תל אביבי מצטרפת לסצנה הקולינארית באזור הצפון והיא מתמחה בדגים, סושי ופירות ים  טריים, בעלת תפריט עשיר של מנות  טריות מהים המשלבות מטבח ערבי עתיק ומודרני.    מסעדת סי באס בעופר נוף סנטר הגליל צילום יחצ     המסעדה החדשה משתרעת על שטח של 300 מטר, מכילה 140 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ עם נוף גלילי-ירוק על צלע הר. העיצוב של המסעדה הוא בהשראת  מוטיבים אותנטיים עם נגיעות מודרניות ים תיכוניות.    מסעדת סי באס בעופר נוף סנטר הגליל צילום יחצ מסעדת סי באס בעופר נוף סנטר הגליל צילום יחצ כל המנות במסעדה מוגשות  מדגים טריים המגיעים מידי יום ישר מן הים. בין  מנות הדגל בתפריט: דג בתנור פחמים - השומר על עסיסיות הדג, בטעם  מעושן, עם תפוחי אדמה

נגיעות של אור - ימי החנוכה בזכרון יעקב

  נגיעות של אור ימי החנוכה בזכרון יעקב זכרון יעקב סיורים לחנוכה צילום שלי גנדל המועצה המקומית זכרון יעקב ועמותת גדעונים מזמינים אתכם להפוגה קצרה בזכרון יעקב הקסומה. בימי החנוכה תוכלו להנות משפע פעילות סיורים מודרכים ומומחזים, טיולי טבע, סיורי עששיות, סיורים ביקבים, הדלקת נרות באתרים מיוחדים ועוד. הפעילות כוללת הטבות והנחות וכן פעילות ללא תשלום למפוני קו העימות ולתושבי זכרון יעקב.   לרשות המבקרים בזכרון יעקב לשכת מידע הממוקמת במרכז המדרחוב בבריכת בנימין במקום תוכלו לקבלת מידע על כל הפעילות התיירותית בזכרון יעקב ובימי החנוכה. הפעילות כולה מותנית במזג אוויר במידה ומזג האוויר לא יאפשר הפעילות תדחה למועד אחר. מאחלים לכל עם ישראל ימים שקטים ובטוחים לפרטים ומידע נוסף ניתן לפנות לעמותת גדעונים 04-6398811 ובאתר - visit-zichronyaakov.co.il סיור תיאטרלי בעקבות הראשונים יום ראשון 10/12/23 בשעה 10.00 יום שישי 15/12/23 בשעה 10.00 נפגשים בשעה 10.00 בבקר ביד למייסדים נצא לסיור תיאטרלי מקסים, בליווי שחקן ומורה דרך, לאורך הבתים והחצרות הקסומות בדרך היין של זכרון יעקב, נפגוש דמויות מרתקות  וססגוניות