דילוג לתוכן הראשי

שדרוג שולחן החג: שישה טיפים שיהפכו את ארוחת ליל הסדר למרשימה וחגיגית במיוחד

 שדרוג שולחן החג:

שישה טיפים שיהפכו את ארוחת ליל הסדר למרשימה וחגיגית במיוחד


 עיצוב שולחן עם טאץ’ טבעי  על פי סולתם, צילום- גיל אבירם


ליל הסדר הוא הרבה יותר מארוחה – הוא חגיגה של משפחתיות, מסורת ועיצוב. לצד המנות המסורתיות והתכנון הקפדני של הארוחה, שולחן החג הוא המרכז שמאגד את כולם יחד. מיטל רובין מנהלת השיווק והפרסום של מותג כלי הבישול והאפייה, סולתם מסבירה כיצד בעזרת כמה שינויים פשוטים וקלים ליישום, אפשר להפוך את השולחן למרהיב, חגיגי ומזמין – כזה שישדר חום, אלגנטיות ואווירת פסח ייחודית.


1.מרכז שולחן שמחבר בין המסורת לעיצוב מודרני

אלמנט דקורטיבי שמוצב במרכז שולחן יכול לשדרג את המראה הכללי ולהפוך את השולחן למוקד העניין. במקום סידור פרחים קלאסי, אפשר לשלב אלמנטים שמתקשרים ישירות לחג  – כלים שקופים עם מצות, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה (בהשראת הקערה המסורתית), או קערות עם פרחים צפים ונרות שמוסיפים תאורה רכה.


1. חיבור בין מסורתי למודרני על פי רשת סולתם, צילום-גיל אבירם

איך ליישם?
בחרו אלמנטים בגבהים שונים ליצירת עומק ועניין, שלבו חומרים טבעיים כמו עץ, זכוכית וקרמיקה לקבלת מראה אותנטי ומרשים. השתמשו בצבעים אביביים עדינים (לבן, ירוק, נגיעות של זהב או כסף) למראה חגיגי אך לא עמוס.

הכי חשוב ללכת על קונספט אחיד, פלטת צבעים קבועה, שתהיה הרמוניה עיצובית.


2. כלי בישול שמשדרים יוקרה – הישר מהכיריים אל השולחן

אחד הטרנדים בעולם האירוח הוא שימוש בכלי בישול מעוצבים ככלי הגשה. במקום להעביר את התבשילים לכלי הגשה נפרדים, הניחו את הסירים והמחבתות המעוצבים במרכז השולחן. כך תיצרו מראה מוקפד, תחסכו זמן ומקום, ותאפשרו לאורחים ליהנות מהאדים המתפזרים ומהאוכל הטרי.


2. עיצוב צבעוני אך מאוזן על פי סולתם, אנטולי מיכאלי

איך ליישם?
השתמשו בסירים מעוצבים עם ידיות ייחודיות וציפוי בגוון אלגנטי שמתאים לשולחן החג.
שלבו כלי בישול בגוונים ניטרליים או כהים להדגשת הצבעוניות של המנות.
הניחו תחתיות חום מעוצבות כדי לשמור על השולחן ולהוסיף עוד שכבת סטייל.


3.שימוש חכם בתאורה ונרות ליצירת אווירה חמימה ומזמינה

אחד האלמנטים החשובים בשולחן חג הוא התאורה, המשפיעה ישירות על האווירה. אור חם ורך הופך את השולחן לנעים ומזמין, בעוד תאורה קרה וחזקה עלולה להרגיש רשמית מדי.


3. שימוש חכם בתאורה ונרות ליצירת אווירה חמימה ומזמינה על פי רשת סולתם, צילום אנטולי מיכאלי

איך ליישם?
פזרו נרות בגבהים שונים לכל אורך השולחן (רצוי נרות ריחניים בניחוחות אביביים).
השתמשו בפמוטים עם גוון מוזהב או כסוף להדגשת החגיגיות.
אם אפשר, עמעמו את התאורה המרכזית ושלטו באור באמצעות נרות ונורות קטנות שמוסיפות חמימות.


4. התאמה אישית לכל אורח – טאץ' קטן שמשנה את החוויה

אחד הטרנדים המובילים בעיצוב שולחן חג הוא יצירת חוויה אישית לכל אורח. זה יכול להיות כרטיס ברכה אישי, תג שם אלגנטי, או אפילו סידור סכו"ם ייחודי לכל אחד.

4.התאמה אישית לכל אורח – טאץ' קטן שמשנה את החוויה, צלם אנטולי-מיכאלי 

איך ליישם?
הניחו לכל אורח כרטיס ברכה אישי עם שמו וברכה חגיגית.
השתמשו בטבעות מפיות אישיות או סרטי משי בגוונים תואמים לכל צלחת.
שלבו אלמנטים שמספרים סיפור – למשל, לכל אורח ניחוח שונה של נר קטן או פרח, הגדה.


5.עיצוב צבעוני אך מאוזן – שימוש בגוונים שיוצרים אווירה חגיגית

צבעוניות נכונה היא המפתח לעיצוב שולחן אלגנטי אך לא עמוס מדי. שילוב נכון של צבעים יכול להפוך את השולחן לחגיגי ומעורר תיאבון,  וליצור אווירה חגיגית ויוקרתית.

איך ליישם?
בחרו צבע בסיס ניטרלי (לבן, קרם, בז') והוסיפו נגיעות צבעוניות באקססוריז (פרחים, מפיות, נרות).
השתמשו בכלי הגשה עם צבעוניות מעודנת שמשתלבת עם צבעי האוכל.
זהב וכסף הם צבעים אידיאליים לפסח – שלבו אותם בנגיעות עדינות כמו מסגרות לכלים, כלי סכו"ם או תחתיות לכוסות.

6. עיצוב שולחן עם טאץ’ טבעי – כי חג האביב כבר כאן

במקום להשתמש רק בפרחים קלאסיים, שלבו אלמנטים טבעיים שיזכירו את חג האביב.

איך ליישם?

הניחו על השולחן ענפי זית, עשבי תיבול טריים, מצות מסודרות בצורה אסתטית, ואפילו פירות הדר חתוכים שיעניקו ניחוח רענן. השתמשו באגרטלים נמוכים או בקערות שטוחות כדי לאפשר תקשורת נוחה בין הסועדים ולשמור על אווירה אינטימית.


החג הזה, הקדישו קצת יותר מחשבה לעיצוב השולחן .שילוב נכון של כלי בישול מעוצבים, פריטים אישיים, צבעים מאוזנים ותאורה חמימה,  יאפשר לכם ליצור שולחן חג מרשים, חגיגי ומזמין –  כזה שייזכר גם אחרי שהאפיקומן כבר נמצא.


חג שמח!


הטיפים במאמר ניתנו על ידי מיטל רובין, מנהלת שיווק ופרסום במותג כלי הבישול והאפייה סולתם. www.Soltam.co.il



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסעדה חדשה מצטרפת לסצנה הקולינארית בנוף הגליל על צלע ההר: מסעדת SEA BASS

  תל אביב מגיעה לצפון הארץ : מסעדה חדשה מצטרפת לסצנה הקולינארית  בנוף הגליל על צלע ההר: מסעדת SEA BASS     מסעדת סי באס בעופר נוף סנטר הגליל צילום יחצ לאוהבי הדגים, סושי ופירות ים  מציעה המסעדה החדשה תפריט עשיר עם מגוון מנות המשלבות את  המטבח הערבי המודרני    מסעדה חדשה: SEA BASS נפתחת השבוע במתחם עופר נוף גליל , מקבוצת קניוני עופר. המסעדה בעיצוב מודרני בסגנון תל אביבי מצטרפת לסצנה הקולינארית באזור הצפון והיא מתמחה בדגים, סושי ופירות ים  טריים, בעלת תפריט עשיר של מנות  טריות מהים המשלבות מטבח ערבי עתיק ומודרני.    מסעדת סי באס בעופר נוף סנטר הגליל צילום יחצ     המסעדה החדשה משתרעת על שטח של 300 מטר, מכילה 140 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ עם נוף גלילי-ירוק על צלע הר. העיצוב של המסעדה הוא בהשראת  מוטיבים אותנטיים עם נגיעות מודרניות ים תיכוניות.    מסעדת סי באס בעופר נוף סנטר הגליל צילום יחצ מסעדת סי באס בעופר נוף סנטר הגליל צילום יחצ כל המנות במסעדה מוגשות  מדגים טריים המגיעים מי...

פסח טעים במיוחד עם תערובות מולינו הכשרות לפסח

  מתלבטים מה תכינו לפסח? הכירו את תערובות מולינו. טחנת "קמח הארץ" מציעה שתי תערובות כשרות לפסח וללא גלוטן, מעולות להכנת מגוון מאפים ומטעמים המרגישים כמו מאפה "רגיל". התערובות מעולות להכנת מאפים ומטעמים – מתוקים או מלוחים. התערובות, בסדרת MOLINO כוללות תערובת מולינו באריזה ירוקה - להכנת לחמים, פוקאצ'ות, פיצות ועוד, ותערובת מולינו באריזה ורודה - להכנת עוגות בחושות, פנקייקס ומאפינס. תערובות מולינו ידועות באיכותן הגבוהה ובכך שתוצאות האפייה בהן אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. הסדרה, המיוצרת בטחנת קמח בצפון איטליה, מיובאת ע"י "קמח הארץ". רוצים לקבל רעיונות איך להפתיע במטעמים לפסח? באתר קמח הארץ מוצע מגוון מתכונים, בהם פוקאצ'ה, עוגת תפוז בחושה, לחמניות, פיתות ועוד. התערובות כשרות לפסח (וללא גלוטן), פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות). מחיר: 17 - 22 ש " ח לאריזה במשקל 500 גרם . להשיג ברשתות שופרסל, אושר עד, ויקטורי, ניצת הדובדבן, חנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר קמח הארץ . אני בחרתי להכין ע...

מיפגש מרגש בין צעירים מוסלמים ממרוקו לישראלים התקיים במוזיאון ידידי ישראל וכלל שירה וריקודים משותפים לצלילי שירת זמרת ששרה במרוקאית

מיפגש מרגש בין צעירים מוסלמים ממרוקו לישראלים התקיים במוזיאון ידידי ישראל וכלל שירה וריקודים משותפים לצלילי שירת זמרת ששרה במרוקאית צילום יוסי זמיר מוזיאון ידידי ישראל אירח את משלחת שראכה של מוסלמים צעירים ממרוקו שהגיעה לישראל לכמה ימים לתוכנית היסטורית המקדמת דו-קיום וסובלנות במזרח התיכון באמצעות חינוך על השואה.  לאחר הסיור במוזיאון, פגשו חברי המשלחת קבוצה של משפיענים ישראלים שפעילים גם הם בתחום הסובלנות והמאבק באנטישמיות בעולם. המיפגש הוליד שיחות מעוררות השראה על סובלנות, על קבלת האחר, על מה זה להיות משפיען בעולם הנוכחי וכמה חשוב ומרגש לשמוע את המרוקאים המוסלמים אומרים שהם ציונים ואוהדי ישראל. עמותת שראכה הביאה לישראל משלחת של אינטלקטואלים, משפיענים, ואקדמאים כחלק מתוכנית הדגל שלה לקידום סובלנות באמצעות חינוך על השואה בעולם הערבי והמוסלמי. המשלחת שוהה בישראל כבר מיום ראשון, ה7/7.  מדובר בקבוצה של מנהיגים צעירים ממרוקו שבחרה להגיע לישראל כהצהרה אמיצה ומביעה תמיכה ביחסי ישראל-מרוקו ודו-קיום יהודי-מוסלמי, למרות העלייה הגוברת של האנטי-ישראלי בעולם הערבי והמוסלמי לאחר ה-7 באוקטוב...