דילוג לתוכן הראשי

שדרוג שולחן החג: שישה טיפים שיהפכו את ארוחת ליל הסדר למרשימה וחגיגית במיוחד

 שדרוג שולחן החג:

שישה טיפים שיהפכו את ארוחת ליל הסדר למרשימה וחגיגית במיוחד


 עיצוב שולחן עם טאץ’ טבעי  על פי סולתם, צילום- גיל אבירם


ליל הסדר הוא הרבה יותר מארוחה – הוא חגיגה של משפחתיות, מסורת ועיצוב. לצד המנות המסורתיות והתכנון הקפדני של הארוחה, שולחן החג הוא המרכז שמאגד את כולם יחד. מיטל רובין מנהלת השיווק והפרסום של מותג כלי הבישול והאפייה, סולתם מסבירה כיצד בעזרת כמה שינויים פשוטים וקלים ליישום, אפשר להפוך את השולחן למרהיב, חגיגי ומזמין – כזה שישדר חום, אלגנטיות ואווירת פסח ייחודית.


1.מרכז שולחן שמחבר בין המסורת לעיצוב מודרני

אלמנט דקורטיבי שמוצב במרכז שולחן יכול לשדרג את המראה הכללי ולהפוך את השולחן למוקד העניין. במקום סידור פרחים קלאסי, אפשר לשלב אלמנטים שמתקשרים ישירות לחג  – כלים שקופים עם מצות, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה (בהשראת הקערה המסורתית), או קערות עם פרחים צפים ונרות שמוסיפים תאורה רכה.


1. חיבור בין מסורתי למודרני על פי רשת סולתם, צילום-גיל אבירם

איך ליישם?
בחרו אלמנטים בגבהים שונים ליצירת עומק ועניין, שלבו חומרים טבעיים כמו עץ, זכוכית וקרמיקה לקבלת מראה אותנטי ומרשים. השתמשו בצבעים אביביים עדינים (לבן, ירוק, נגיעות של זהב או כסף) למראה חגיגי אך לא עמוס.

הכי חשוב ללכת על קונספט אחיד, פלטת צבעים קבועה, שתהיה הרמוניה עיצובית.


2. כלי בישול שמשדרים יוקרה – הישר מהכיריים אל השולחן

אחד הטרנדים בעולם האירוח הוא שימוש בכלי בישול מעוצבים ככלי הגשה. במקום להעביר את התבשילים לכלי הגשה נפרדים, הניחו את הסירים והמחבתות המעוצבים במרכז השולחן. כך תיצרו מראה מוקפד, תחסכו זמן ומקום, ותאפשרו לאורחים ליהנות מהאדים המתפזרים ומהאוכל הטרי.


2. עיצוב צבעוני אך מאוזן על פי סולתם, אנטולי מיכאלי

איך ליישם?
השתמשו בסירים מעוצבים עם ידיות ייחודיות וציפוי בגוון אלגנטי שמתאים לשולחן החג.
שלבו כלי בישול בגוונים ניטרליים או כהים להדגשת הצבעוניות של המנות.
הניחו תחתיות חום מעוצבות כדי לשמור על השולחן ולהוסיף עוד שכבת סטייל.


3.שימוש חכם בתאורה ונרות ליצירת אווירה חמימה ומזמינה

אחד האלמנטים החשובים בשולחן חג הוא התאורה, המשפיעה ישירות על האווירה. אור חם ורך הופך את השולחן לנעים ומזמין, בעוד תאורה קרה וחזקה עלולה להרגיש רשמית מדי.


3. שימוש חכם בתאורה ונרות ליצירת אווירה חמימה ומזמינה על פי רשת סולתם, צילום אנטולי מיכאלי

איך ליישם?
פזרו נרות בגבהים שונים לכל אורך השולחן (רצוי נרות ריחניים בניחוחות אביביים).
השתמשו בפמוטים עם גוון מוזהב או כסוף להדגשת החגיגיות.
אם אפשר, עמעמו את התאורה המרכזית ושלטו באור באמצעות נרות ונורות קטנות שמוסיפות חמימות.


4. התאמה אישית לכל אורח – טאץ' קטן שמשנה את החוויה

אחד הטרנדים המובילים בעיצוב שולחן חג הוא יצירת חוויה אישית לכל אורח. זה יכול להיות כרטיס ברכה אישי, תג שם אלגנטי, או אפילו סידור סכו"ם ייחודי לכל אחד.

4.התאמה אישית לכל אורח – טאץ' קטן שמשנה את החוויה, צלם אנטולי-מיכאלי 

איך ליישם?
הניחו לכל אורח כרטיס ברכה אישי עם שמו וברכה חגיגית.
השתמשו בטבעות מפיות אישיות או סרטי משי בגוונים תואמים לכל צלחת.
שלבו אלמנטים שמספרים סיפור – למשל, לכל אורח ניחוח שונה של נר קטן או פרח, הגדה.


5.עיצוב צבעוני אך מאוזן – שימוש בגוונים שיוצרים אווירה חגיגית

צבעוניות נכונה היא המפתח לעיצוב שולחן אלגנטי אך לא עמוס מדי. שילוב נכון של צבעים יכול להפוך את השולחן לחגיגי ומעורר תיאבון,  וליצור אווירה חגיגית ויוקרתית.

איך ליישם?
בחרו צבע בסיס ניטרלי (לבן, קרם, בז') והוסיפו נגיעות צבעוניות באקססוריז (פרחים, מפיות, נרות).
השתמשו בכלי הגשה עם צבעוניות מעודנת שמשתלבת עם צבעי האוכל.
זהב וכסף הם צבעים אידיאליים לפסח – שלבו אותם בנגיעות עדינות כמו מסגרות לכלים, כלי סכו"ם או תחתיות לכוסות.

6. עיצוב שולחן עם טאץ’ טבעי – כי חג האביב כבר כאן

במקום להשתמש רק בפרחים קלאסיים, שלבו אלמנטים טבעיים שיזכירו את חג האביב.

איך ליישם?

הניחו על השולחן ענפי זית, עשבי תיבול טריים, מצות מסודרות בצורה אסתטית, ואפילו פירות הדר חתוכים שיעניקו ניחוח רענן. השתמשו באגרטלים נמוכים או בקערות שטוחות כדי לאפשר תקשורת נוחה בין הסועדים ולשמור על אווירה אינטימית.


החג הזה, הקדישו קצת יותר מחשבה לעיצוב השולחן .שילוב נכון של כלי בישול מעוצבים, פריטים אישיים, צבעים מאוזנים ותאורה חמימה,  יאפשר לכם ליצור שולחן חג מרשים, חגיגי ומזמין –  כזה שייזכר גם אחרי שהאפיקומן כבר נמצא.


חג שמח!


הטיפים במאמר ניתנו על ידי מיטל רובין, מנהלת שיווק ופרסום במותג כלי הבישול והאפייה סולתם. www.Soltam.co.il



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

  הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין פסטיבל יין ראש פינה צילום מיכל טייטלבאום פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.  יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות. למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמו...

פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025

  פסטיבל היין הרביעי של זכרון יעקב לשנת 2025 פסטיבל היין הרביעי, במושבה בה צמחה תעשיית היין הישראלית המודרנית חוזר ובגדול חמישי 11.9.2025| 18:00 - 23:00 | גן טיול, זכרון יעקב. המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עם עמותת התיירות גדעונים ותרבות זמארין גאים להציג את פסטיבל היין של זכרון יעקב 2025  חגיגת יין עם מגוון היקבים והיינות המובילים בישראל פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   הפסטיבל האהוב חוזר בפעם הרביעית וכבר הפך למסורת של ממש. ערב מרגש שמפגיש את מיטב יקבי ישראל עם קהל חובבי יין, באווירה שמחה, באוויר הפתוח, עם הופעות מוזיקה חיה, ואווירה שאין שנייה לה. כ-30 יקבים ישראליים שנבחרו בקפידה יציגו מבחר יינות איכותיים לטעימה ולרכישה במקום, בליווי הופעות מוזיקה לייב. לצד היין דוכני אוכל משובחים בתשלום שיספקו את כל מה שצריך לחוויית טעימות מושלמת באווירה הנהדרת של גן טיול במרכז המושבה זכרון יעקב.   פסטיבל היין בזכרון יעקב צילום פוטו יהב   היקבים המשתתפים: יקב גסקון, יקב מבצר עתלית, יקב בן עמי, איש הפסיפלורה, יקב עגור, יקב סימון, יקב גת שומרון, יקב מישאל...

חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!

  קיץ נעים וטעים  חברת "אחוה" משווקת עוגת שוקולד צ'יפס עשירה – הבחושה הכי איכותית על המדף!  עוגת שוקולד צ'יפס של אחוה יוצאת דופן בכמות המילוי והשוקולד צ'יפס ובמחיר משתלם במיוחד • בנוסף משווקת אחוה מגוון מוצרים המתאימים לבילוי מחוץ לבית בקיץ, החל מעוגות אישיות ארוזות, חטיפי חלוה, סירופים לשתייה וטחינה בבקבוק לחיץ  לקראת החופש הגדול, כשהילדים בבית והבילויים המשפחתיים בשיאם, מציעה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי המאפה הגדולה בישראל, פתרון מתוק, טעים ומשתלם במיוחד: עוגת שוקולד צ'יפס עשירה , הנחשבת לעוגה הבחושה המיוחדת והמעניינת ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי הסופר. טעמנו את העוגה והיא מפתיעה בטעמה העשיר. הילדים התלהבו ואמרו שהיא מעולה. אין כמו כוס תה ופרוסת עוגה טעימה, עשירה בשוקולד צ'יפס. אנחנו ניקח אותה לשפת הים בשבת וכולם יהנו ממנה. עוגת שוקולד צ'יפס עשירה של חברת אחוה צילום יעל הא ן מדובר בעוגה יוצאת דופן באיכותה – רכה, לחה ועשירה בכמות יוצאת דופן של שוקולד צ'יפס, המורגשת בכל ביס. זאת, מבלי להתפשר על המחיר: העוגה נמכרת במחיר נגיש ...